Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új StartUp-pályázat

2020. február 26., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Kovászna Megye Tanácsa az Aktív Polgárság Erőforrás Központtal és a Szociális Innovációért Egyesülettel közösen új gazdaságélénkítő európai uniós pályázatot indít útjára. A Social Economy StartUp újonnan induló, fenntartható szociális vállalkozások számára nyújt vissza nem térítendő finanszírozást.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A helyi közösség és a gazdaság fejlődését összekapcsoló projektben 120 személy vehet részt vállalkozói képzésen, majd a 17 legjobb üzleti ötlet egyenként 100 000 euró finanszírozást nyer, ezáltal 85 új munkahelyet teremtve a térségben. A projekt részleteit február 27-én, csütörtökön 11 órától a Térségfejlesztés és szociális vállalkozások című konferencián mutatják be a megyeháza nagy gyűléstermében.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2348
szavazógép
2020-02-26: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Uniós költségkeret – avagy ki mennyit nyer? (Kitekintő)

Megállapodás nélkül zárult az uniós állam- és kormányfőknek az Európai Unió 2021 utáni hétéves keretköltségvetéséről szóló rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozója. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egyaránt újabb tárgyalásokat sürgetett. Miközben elsősorban a befizetések összegéről szól a vita, érdemes feleleveníteni, hogy mit hozhat a konyhára egyes tagországokban az uniós költségvetés. A G7 portál összeállítása alapján igyekszünk betekintést nyújtani a „közös zsák” tényleges hasznába.
2020-02-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Határidő

Az adóhivatal közleményben hívja fel az adófizetők figyelmét, hogy május 25-ig kell benyújtaniuk az egységes adóbevallást.