Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rejtély, miért hajtott a tömegbe

2020. február 26., szerda, Világfigyelő

Csaknem hatvanan sérültek meg abban a szándékos tömeges gázolásban, amely hétfőn történt a németországi Volkmarsenben egy farsangi felvonuláson. A bűncselekmény háttere továbbra is ismeretlen, gyanúsítottja nincs kihallgatható állapotban – közölte a helyi rendőrség tegnap. A sérültek 2 és 85 év közöttiek, legkevesebb 18 gyerek van közöttük, 35-en kórházban vannak, sokan csak jóval a gázolás után fordultak orvoshoz.

  • Mentősök a farsangi felvonuláson elkövetett szándékos gázolás lezárt helyszínén. FOTÓ: MTI / AP
    Mentősök a farsangi felvonuláson elkövetett szándékos gázolás lezárt helyszínén. FOTÓ: MTI / AP

A feltételezett elkövető, Maurice P. – akinek teljes nevét a személyes adatok védelmét szabályozó előírások miatt nem hozzák nyilvánosságra – a nyomozást irányító Hessen tartományi főügyészség tegnapi tájékoztatása szerint a sajtóértesülésekkel ellentétben nem volt ittas a gázolás idején. A 29 éves férfi indítéka továbbra sem ismert, a nyomozást minden lehetséges irányban folytatják. Maurice P. hétfő délután hajtott kombi Mercedesével a Volkmarsenben összegyűlt emberek közé, akik a farsangi időszak legfontosabb napjaként számon tartott húshagyókedd előtti hétfő (Rosenmontag) alkalmából tartott felvonulást nézték. Szemtanúk szerint nagyjából 30 métert tett meg autójával a tömegben, és még gázt is adott, amikor az emberek közé hajtott. A helyszínen őrizetbe vették.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1982
szavazógép
2020-02-26: Világfigyelő - :

Felfüggesztették a kártérítések kifizetését

Június 15-ig nem fizethető ki börtönzsúfoltság miatt megítélt kártérítés – döntött kedden a magyar Országgyűlés.
2020-02-26: Világfigyelő - :

Elhunyt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök

Kilencvenegy éves korában meghalt Hoszni Mubárak volt egyiptomi elnök, akit 2011-ben az „arab tavasz” elűzött a hatalomból, és 2017-ig börtönben volt. Alaa nevű fia szombaton azt írta a Twitteren, hogy apját intenzív osztályon ápolják, de „jól van”.