Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elhunyt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök

2020. február 26., szerda, Világfigyelő

Kilencvenegy éves korában meghalt Hoszni Mubárak volt egyiptomi elnök, akit 2011-ben az „arab tavasz” elűzött a hatalomból, és 2017-ig börtönben volt. Alaa nevű fia szombaton azt írta a Twitteren, hogy apját intenzív osztályon ápolják, de „jól van”.

  • Hoszni Mubárak 1981 és 2011 között vezette Egyiptomot. FOTÓ: AFP / KHALED DESOUKI
    Hoszni Mubárak 1981 és 2011 között vezette Egyiptomot. FOTÓ: AFP / KHALED DESOUKI

A volt elnökön hetekkel ezelőtt műtétet hajtottak végre – tette hozzá, de részletekről nem szólt. A keddi hivatalos hír szerint Mubarak a kairói Galaa Kórházban hunyt el családtagjai körében. Az elnöki hivatal közleményt adott ki, amelyben részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak, az Izrael elleni 1973-as háború egyik hősének nevezte őt, és tudatta, hogy magára vállalja a temetés megszervezését. Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök személyes barátként fejezte ki részvétét Hoszni Mubarak halála után, de Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke szintén kifejezte részvétét a volt egyiptomi elnök halála miatt. Közleményében hangsúlyozta, hogy Mubarak támogatta a palesztinok ügyét, a palesztin nép szabadságukért és függetlenségükért folytatott harcát.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-02-26: Világfigyelő - :

Rejtély, miért hajtott a tömegbe

Csaknem hatvanan sérültek meg abban a szándékos tömeges gázolásban, amely hétfőn történt a németországi Volkmarsenben egy farsangi felvonuláson. A bűncselekmény háttere továbbra is ismeretlen, gyanúsítottja nincs kihallgatható állapotban – közölte a helyi rendőrség tegnap. A sérültek 2 és 85 év közöttiek, legkevesebb 18 gyerek van közöttük, 35-en kórházban vannak, sokan csak jóval a gázolás után fordultak orvoshoz.
2020-02-27: Család - :

Boldogok legyenek, vagy inkább jók? 1.

Fiúkat nevelő apaként tapasztalom, hogy a „férfipalánták” imádnak szórakozni, élvezeteket keresni, kockázatokat vállalni. Általában kellemes a társaságukban lenni, máskor pedig kikészítenek a pörgésükkel, csapongásukkal, újabbnál újabb ötleteikkel. Mi, szülők pedig igyekszünk kielégíteni a szórakozás utáni vágyukat, mert azt akarjuk, hogy fiaink boldogok legyenek. A kérdés az, hogy a boldogság elég-e, azaz fontosabb boldognak nevelni egy fiút, mint jónak?