KarateHárom Európa-bajnoki címet szereztek

2020. február 27., csütörtök, Sport

A nagyváradi Antonio Alexe Aréna adott otthont február 21-én és 22-én az Európai Shotokan Karate Szövetség (ESKU) által szervezett 16. Európa-bajnokságnak, amely egyben a Transylvania Grand Prix nemzetközi viadal volt. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztálya 28 sportolóval vett részt a rangos megmérettetésen, ahol a megyeszékhelyi versenyzők 14 érmet szereztek.

  • Halmágyi Chanel és Török Panka
    Halmágyi Chanel és Török Panka

Az Európa-bajnokságra több mint 2000 karatéka nevezett a különböző korosztályokban, ahol a Vass Hunor, Gal Radu és Gergely Tamás irányította sepsiszentgyörgyi szakosztály eredményesen szerepelt, ugyanis 14 érmet szereztek. A 28 fős háromszéki különítmény legjobb eredménye Halmágyi Chanel, Siklódi Márk és Török Panka nevéhez fűződik, akik a dobogó legmagasabb fokára állhattak, hiszen aranyérmet nyertek, emellett 5 ezüst és 6 bronz a további mérleg.

„Részt vettünk Románia egyik legnépesebb karateversenyén, amely egy fúziónak a szüleménye. A Transylvania Grand Prix-viadalon, valamint a shotokan Európa-bajnokságon számos európai és más kontinensről érkező versenyző gyűlt össze. Szezonnyitó versenynek kevésbé nevezhető, azonban csapatunk számára 2020-ban az első verseny volt, és elmondhatom, hogy kifejezetten jól sikerült. Három shotokan Európa-bajnoka lett városunknak, a teljesítmény pedig a befektetett munkát igazolja. Folytatjuk tovább az idényt, a következő állomásunk egy budapesti nemzetközi verseny” – nyilatkozta Vass Hunor edző.

Eredmények: * arany­érem: Halmányi Chanel (minikadét, -35 kg), Siklódi Máté (kadét, -70 kg), Török Panka (gyerek III., -35 kg) * ezüst­érem: Baló Hunor (kadét, -63 kg), Benkő Zsolt (kadét, +70 kg), Csorba Ede (junior, -55 kg), Ianculescu Zsófia (kadét, -47 kg), Jankó Andrea (gyerek II., +30 kg) * bronzérem: Bernád Vivien (minikadét, -45 kg), Fejér Milán (gyerek II., -30 kg), Gyárfás Zsolna (gyerek III., -30 kg), Halmányi Márk (kadét, -52 kg), László Kincső (gyerek II., +30 kg), Vitályos Eszter (kadét, -54 kg).

A Sport-All Sport Club karateszakosztálya köszöni az Orex, a Simiro, a Maravet, az MCC, a Sport Világ, a Comerț Ata, a Thermo Control, a Twins Construct, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatását. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2020-02-27: Történelmünk - :

Márton Áron püspökké szentelése

Február 22-én Gyulafehérváron püspökké szentelték az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére a Ferenc pápa által kinevezett új érseket, Kovács Gergelyt. A főpásztor beiktatásán jeles elődje, Márton Áron püspök beköszöntő beszédéből idézett: „meg kell tanulnunk, hogy egymásért munkát vállaljunk és tudjunk együtt dolgozni az élet minden területén”. Az érsek példaképének tartja Márton Áront, s címerét is elődje jelképéből ihletődve állította össze. Mai Történelmünk rovatunkban Márton Áron 1938. február 12-i püspökké szentelését idézzük fel a korabeli sajtó, a Brassói Lapok, az Ellenzék és a Keleti Újság tudósításaira támaszkodva.
2020-02-27: Sport - :

Világbajnokságon indulhatnak (Sporttánc)

Bukarestben rendezték meg február 21-én a Dance Star kvalifikációs táncversenyt, ahol a résztvevők indulási jogot szerezhettek a horvátországi világbajnokságra. A rangos viadalon két megyeszékhelyi együttes is részt vett, a Sport-All Sport Club Z Dance táncszakosztálya, valamint a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Love To Dance Egyesület közös csapata.