Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A brit kormány júniusban dönt, hogy folytatja-e a tárgyalásokat az EU-val

2020. február 28., péntek, Világfigyelő

London nem kívánja meghosszabbítani a brit EU-tagság január végi megszűnése (brexit) után kezdődött 11 hónapos – az Európai Unióhoz fűződő jövőbeni kapcsolatrendszer kialakítására szolgáló – átmeneti időszakot, sőt, már júniusban dönteni kíván arról, hogy érdemes-e folytatni az erről szóló tárgyalásokat az EU-val – áll a brit kormány által tegnap ismertetett tárgyalási javaslatcsomagban.

  • Fotó: V4
    Fotó: V4

A 36 oldalas dokumentum megerősíti, hogy Nagy-Britannia olyan kapcsolatrendszert kíván kialakítani az EU-val, amelynek fő eleme egy átfogó kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás. A brit elképzelés szerint e megállapodásban olyan alapelveket kell érvényesíteni, amilyenek például az EU és Kanada kétoldalú szabadkereskedelmi egyezményében is szerepelnek. A tegnap közzétett javaslatcsomag szerint a december végéig tartó átmeneti időszak „korlátozott, de elégséges” időt biztosít egy ilyen megállapodás elérésére. A dokumentum leszögezi ugyanakkor, hogy ha júniusig nem látszanak egyértelműen e megállapodás körvonalai, a kormánynak döntenie kell arról, hogy folytassa-e a tárgyalásokat.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 106
szavazógép
2020-02-28: Világfigyelő - :

A V4-ek kiállnak a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozása mellett

A visegrádi négyek támogatásukról biztosították a nyugat-balkáni országok mielőbbi csatlakozását az Európai Unióhoz tegnapi prágai találkozójukon.
2020-02-28: Belföld - :

Romániát is elérte a koronavírus

Romániában is megjelent a koronavírus: egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést – közölték szerda éjszaka az egészségügyi minisztérium illetékesei.