Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A V4-ek kiállnak a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozása mellett

2020. február 28., péntek, Világfigyelő

A visegrádi négyek támogatásukról biztosították a nyugat-balkáni országok mielőbbi csatlakozását az Európai Unióhoz tegnapi prágai találkozójukon.

Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia meggyőződése, hogy az érintett országok csatlakozása hozzájárul a régió és Európa stabilitásához és biztonságához – mondta Tomás Petrícek cseh külügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón. Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért felelős tagja, aki szintén részt vett a tanácskozáson, leszögezte: az EU-nak stratégiai érdeke, hogy sorait a balkáni országokkal bővítse.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1981
szavazógép
2020-02-28: Világfigyelő - :

Támogatják a nemzetiségi iskolákat

Több mint egymilliárd forinttal támogatja a magyar kormány a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézményeket, a fejlesztési támogatásokról szóló dokumentumokat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át az intézmények vezetőinek a Parlamentben csütörtökön.
2020-02-28: Világfigyelő - :

A brit kormány júniusban dönt, hogy folytatja-e a tárgyalásokat az EU-val

London nem kívánja meghosszabbítani a brit EU-tagság január végi megszűnése (brexit) után kezdődött 11 hónapos – az Európai Unióhoz fűződő jövőbeni kapcsolatrendszer kialakítására szolgáló – átmeneti időszakot, sőt, már júniusban dönteni kíván arról, hogy érdemes-e folytatni az erről szóló tárgyalásokat az EU-val – áll a brit kormány által tegnap ismertetett tárgyalási javaslatcsomagban.