Erdélyi Magyar SzövetségMég nem nevesítették a kovásznai jelöltet

2020. március 2., hétfő, Közélet

Jelölteket állít az MPP a kovásznai helyhatósági választáson – jelentette be Fülöp Csaba, a párt kovásznai szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő, aki Szabó Levente tanácstag és Ferencz Botond jelenlétében nyilatkozott. A korábbi évekhez képest lesz változás, hiszen idén Erdélyi Magyar Szövetség néven mérettetnek meg. A szövetség lényegében MPP-tagokból áll, mivel az EMNP-nek nincs szervezete Kovásznán  – mondta  Fülöp Csaba.

A szövetségben való indulás hozadéka, hogy újból kétpólusú lett a magyar politikai paletta, az RMDSZ-szel szemben egy magyar szervezet száll versenybe. Mindig azzal riogattak, hogy ha még egy magyar szervezet indul, veszélybe kerülhet a magyar érdekképviseletet, ám ez eddig nem bizonyosodott be. Fontos, hogy legyen egy konstruktív ellenzék – értékelte Fülöp Csaba.

Kovásznán 16 éve közéleti szereplő az MPP, ezt a továbbiakban is folytatnák, olyan tapasztalatot szereztek, ami a kovásznaiak javára fordítható. Az elmúlt négy évben a tanácsban szolgálták az embereket, a város fejlődését segítették – hangoztatta. Az önkormányzati képviselőjelölti lista nyilvános lesz, de a polgármesterjelölttel kapcsolatosan még nem tudnak nyilatkozni. Vannak elképzelések, akár a jelölt is megvan, de egyelőre megvárják a román pártok bejelentéseit. Épp azért, hogy ne kezdődjön meg a riogatás, miszerint veszélybe sodornák a magyar polgármestert. A szövetség választási ütemterve szerint március 10. a jelölési határidő, addig kiderül, egyáltalán indítanak-e polgármesterjelöltet, vagy maradnak a tanácsosi listával. Ez sincs még készen, folynak az egyeztetések, olyan embereket várnak, akik elkötelezettek nemzeti ügyekben és együtt dolgoznának a tizenhat éves tapasztalattal rendelkező csapattal – jelentette be  Fülöp Csaba.

Szabó Levente, az MPP kovásznai tanácsosa elmondta: sikeres időszakként könyvelik el az elmúlt négy évet, új tagokat is várnak a csapatba. Hozzáfűzte: szeretné, ha a polgárokhoz is eljutnának a valós politikai üzenetek.

Összegzésként Fülöp leszögezte: Kovásznán szeretnék meghonosítani az átlátható politizálást, a lakosság pontos tájékoztatását. Ehhez kérik a polgárok bizalmát a júniusi helyhatósági választáson – mondta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 193
szavazógép
2020-03-02: Kitekintő - :

Parlamenti szavazás nélkül vezetik be (Nyugdíjreform Franciaországban)

Edouard Philippe francia miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a nemzetgyűlésben tapasztalható ellenzéki obstrukció miatt a kormány parlamenti szavazás nélkül vezeti be a vitatott nyugdíjreformot. Válaszul a jobboldali és a baloldali ellenzék is bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen, de annak elfogadására nincs esély, miután Emmanuel Macron államfő pártja abszolút többséggel rendelkezik az alsóházban.
2020-03-02: A múlt hét - Kuti János:

Újraindult az igazságszolgáltatás

Iohannis alig egy héttel ezelőtt aláírta Románia főügyészének, a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének, valamint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Igazgatóság (DIICOT) főügyészének kinevezését, és azok máris nekiveselkedtek a munkának, hogy eltakarítsák a szociáldemokrata vörös pestis még itt-ott megbúvó vírusait.