Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megszöktek a karanténból

2020. március 2., hétfő, Belföld

Büntetőjogi eljárást indított az Olt megyei rendőrség, miután hat, házi karanténban lévő kínai állampolgár a hatóságok értesítése nélkül elhagyta szálláshelyét, egy slatinai szállodát. A kínai állampolgárok a rendőrség szerint megsértették a büntető törvénykönyv 352. cikkelyét, amely tiltja a betegségek terjedésének visszaszorítását célzó erőfeszítések meghiúsítását.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport szombaton közölte: a hat kínai állampolgárnak semmiféle betegségre utaló tünete nincs, és nem a Kína koronavírus által sújtott régiójából érkeztek. Az Olt megyei közegészségügyi igazgatóság ennek ellenére házi karanténba helyezte őket Slatinán egy szállodában. Február 28-án elhagyták a szállodát anélkül, hogy értesítették volna az illetékes hatóságokat, a Vâlcea megyei Drăgăşani településen szálltak meg egy vendégfogadó egységnél. 18.30-kor a Vâlcea megyei rendőrség, majd a Vâlcea megyei közegészségügyi igazgatóság is értesítést kapott a jelenlétükről – derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport tájékoztatásából.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-02: Belföld - :

Nincs újabb beteg

Nem szaporodott a koronavírussal fertőzött romániai betegek száma a hétvégén, a korábban azonosított három páciens jól van, sőt egyiküket, a nulladik betegként számon tartott Gorj megyei fiatalembert gyógyultnak nyilvánították.
2020-03-02: Sport - Tibodi Ferenc:

Sima diadal a Târgoviște ellen (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Siker koronázta Zoran Mikes edző 200. román bajnoki mérkőzését, amelyen csapata, a Sepsi-SIC 88–51 arányban verte örök riválisát, a Târgoviște együttesét a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza A-csoportjának 8. fordulójában. A szombati találkozó előtt a sepsiszentgyörgyi sportklub vezetősége és a megyeszékhelyi arénába kilátogatók köszöntötték a jubiláló bosnyák trénert, aki 2013 novembere óta irányítja a zöld-fehér mezes alakulatot, és nevéhez fűződnek a gárda eddigi legnagyobb sikerei, négy bajnoki cím és öt Román Kupa-győzelem.