Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nincs újabb beteg

2020. március 2., hétfő, Belföld

Nem szaporodott a koronavírussal fertőzött romániai betegek száma a hétvégén, a korábban azonosított három páciens jól van, sőt egyiküket, a nulladik betegként számon tartott Gorj megyei fiatalembert gyógyultnak nyilvánították.

Már el is hagyhatná a bukaresti Matei Balș intézetet, de mivel a családtagjai házi karanténban vannak, biztonsági okokból egyelőre nem engedik haza. A Gorj megyei fiatalember szervezetében szerdán mutatták ki a koronavírus jelenlétét, másnap Bukarestbe szállították. A 25 éves férfi korábban érintkezett azzal a fertőzött olasz állampolgárral, aki a múlt hétvégén néhány napot Romániában töltött. A fiatalember egyébként mindvégig tünetmentes volt. A koronavírussal fertőzött 38 éves temesvári nőt jelenleg a bánsági város járványkórházában kezelik. Láza nincs, köhög, de nincsenek légzési nehézségei. A harmadik koronavírusos esetként nyilvántartott 45 éves nagybányai férfit a kolozsvári járványkórházban kezelik. A pácienst szövetközi tüdőgyulladással, aszténiás tünetekkel és erőfeszítés során fellépő légzési nehézségekkel utalták kórházba, állapota „viszonylag jó” – derült ki orvosai beszámolójából. A tegnap délutáni adatok szerint Romániában 52 személy karanténban, 8085 pedig otthonában elszigetelve várja a koronavírusos fertőzés lappangási idejének végét.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 263
szavazógép
2020-03-02: Belföld - :

Hírsaláta

RENDKÍVÜL VÁLTOZÉKONY IDŐJÁRÁST JÓSOLNAK a meteorológusok márciusra: egymást váltogatják majd a nedves, hideg, illetve a száraz és meleg napok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szakértői szerint ez az időjárás a Délkelet-Európa fölötti légmozgásban történő változások, valamint a kelet-európai anticiklon kelet felé húzódása miatt következik be, amely lehetővé teszi, hogy meleg, párás levegő áramoljon térségünkbe a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán irányából.
2020-03-02: Belföld - :

Megszöktek a karanténból

Büntetőjogi eljárást indított az Olt megyei rendőrség, miután hat, házi karanténban lévő kínai állampolgár a hatóságok értesítése nélkül elhagyta szálláshelyét, egy slatinai szállodát. A kínai állampolgárok a rendőrség szerint megsértették a büntető törvénykönyv 352. cikkelyét, amely tiltja a betegségek terjedésének visszaszorítását célzó erőfeszítések meghiúsítását.