KézilabdaMagyarország világbajnokságot rendezhet

2020. március 2., hétfő, Sport

Magyarország rendezheti 2027-ben az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságot – döntött kairói ülésén a Nemzetközi Kézilabda-szövetség tanácsa. A hírt a magyar szövetség közölte pénteken közösségi oldalán.

A 32 csapatos tornára a tervek szerint Budapesten, Debrecenben, Győrben és Tatabányán kerül sor. „Talán sokaknak már kicsit megszokottnak tűnhet a 2022-es férfi és a 2024-es női Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerése után, hogy a 2027-es női világbajnokságnak is mi adhatunk otthont, azonban ne feledjük, hogy Magyarország önállóan legutóbb 16 esztendeje rendezhetett felnőtt világversenyt kézilabdában, amikor a női Európa-bajnokságra került sor nálunk, felnőtt világbajnokság pedig legutóbb 25 éve, 1995-ben volt hazánkban” – idézte Kocsis Mátét, az MKSZ elnökét a szövetség honlapja.

A Kairóban tartózkodó sportvezető kiemelte: a negyedszázaddal ezelőtti torna új dimenzióba helyezte a sportágat Magyarországon, és az akkori ezüstéremre ma is szívesen emlékezhet vissza mindenki. „Az utóbbi esztendők sikeres női Bajnokok Ligája négyes döntői, utánpótlás-világversenyei nem csupán egy komoly szervezési tudást alapoztak meg a magyar kézilabdában, hanem jelzik, hogy Magyarország alkalmas, mi több, jó rendező, ez pedig komoly bizalmi tőkét is jelent a nemzetközi szervezetek felé. Nagyon örülünk annak, hogy számos magyar ember és sok válogatott játékos is átélheti majd három éven belül, hogy Európa-, majd világbajnokságon is láthassa a válogatottat, illetve hazai pályán küzdhet a minél jobb eredményekért” – fogalmazott Kocsis Máté.

Magyarország legutóbb 1995-ben volt női világbajnokság házigazdája a társrendező Ausztriával. Azt megelőzően 1982-ben rendezett egyedül világbajnokságot az ország, akkor a Szovjetunió mögött a második helyen zárt a csapat, 1995-ben pedig a Koreai Köztársaság előzte meg a magyarokat.

A nemzetközi szövetség tájékoztatása alapján 2025-ben a férfi világbajnokságot Horvátország, Dánia és Norvégia közösen rendezi, 2027-ben pedig Németországban lesz a torna. 2025-ben a női vb-nek Németország és Hollandia ad otthont.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1776
szavazógép
2020-03-02: Sport - :

Ismét leikszelt a Novo (Minifoci)

Akárcsak az előző fordulóban, az éllovas Novo csapata most is 5–5-ös döntetlent játszott a kézdivásárhelyi öregfiú minifoci-bajnokság 11. körében, amelytől ezúttal a Goldim együttese rabolt pontot.
2020-03-02: Sport - :

Győzelemmel zárta a BL-csoportkört a Veszprém (Kézilabda, Bajnokok Ligája)

A Telekom Veszprém szombaton 32–22-re győzött az ukrán Motor Zaporizzsja vendégeként, míg a MOL-Pick Szeged 30–28-ra kikapott a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.