Kézilabda, Bajnokok LigájaGyőzelemmel zárta a BL-csoportkört a Veszprém

2020. március 2., hétfő, Sport

A Telekom Veszprém szombaton 32–22-re győzött az ukrán Motor Zaporizzsja vendégeként, míg a MOL-Pick Szeged 30–28-ra kikapott a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

  • Fotó: Vörös Dávid
    Fotó: Vörös Dávid

Az ukrán csapat csupán a 13. percig tudta tartani magát, ezt követően Székely Márton bravúros védéseire alapozva nagyszerű sorozatot produkáltak a vendégek, és már a szünet előtt eldöntötték a meccset. A magyar válogatott kapus 16 perc alatt csupán egy gólt kapott (8–17).

A második félidőben változott a játék képe, a vendégek védekezése már nem volt olyan hatékony, mint korábban, így az ukránok csökkentették a hátrányukat. A magyar csapat a meccs hajrájában Székely újabb bravúrjait kihasználva visszaállította a tízgólos különbséget.

A veszprémi gárda tíz győzelemmel és négy vereséggel zárta a csoportkört. Az előző idényben BL-ezüstérmes magyar együttes a negyeddöntőbe jutásért a lengyel Orlen Wisła Płock csapatával találkozik, amelyet a spanyol Javier Sabaté, a Veszprém korábbi vezetőedzője irányít.

A szegedi klub történetének 200. Bajnokok Ligája-mérkőzésén hatékony védekezéssel kezdtek a csapatok, az első 14 percben csupán tíz gól született. Ezt követően másfél percet kettős emberelőnyben játszhatott a Barcelona, viszont nem tudott élni a lehetőséggel, sőt, a vendégek egy háromgólos sorozattal csakhamar fordítottak. Mirko Alilović védéseire, valamint Bodó Richárd és Jorge Maqueda góljaira alapozva a folytatásban is remekelt a Szeged (13–15).

A házigazdák a második félidő elején egy négygólos szériával fordítottak, azonban a vendégeknek erre is volt válaszuk, és a 47. percben megint ők vezettek kettővel. Az utolsó öt perc kétgólos szegedi vezetésnél kezdődött, de mivel a meccs utolsó négy találatát a Barcelona szerezte, végül fordulatos, nagy csatában nyert.

A katalánok tétmérkőzésen 2018 áprilisa, a BL-ben pedig 2015 decembere óta veretlenek hazai pályán. A mostani idényben csupán egy tétmeccset veszítettek, Szegeden kaptak ki 31–28-ra a BL csoportkörének első fordulójában.

A szegediek kilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel az A-csoport harmadik helyén végeztek. Következő ellenfelük, a címvédő Vardar Szkopje a második csoportban hatodik lett, és anyagi gondok miatt az idény közben meggyengült, mert három kulcsjátékosa is távozott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2020-03-02: Sport - :

Magyarország világbajnokságot rendezhet (Kézilabda)

Magyarország rendezheti 2027-ben az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságot – döntött kairói ülésén a Nemzetközi Kézilabda-szövetség tanácsa. A hírt a magyar szövetség közölte pénteken közösségi oldalán.
2020-03-02: Sport - :

Hatgólos hátrányból diadalmaskodott a Győr (Kézilabda, Bajnokok Ligája)

A címvédő Győri Audi ETO KC 28–27-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig 26–25-re nyert a vendég dán Esbjerg ellen vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában. A Győr biztosan csoportelsőként jut a negyeddöntőbe, ahol a Bukaresti MSK lesz az ellenfele.