Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Parlamenti többségElkezdik a tárgyalásokat a liberálisok

2020. március 3., kedd, Belföld

Parlamenti többség kialakítása érdekében tárgyalásba kezd a Nemzeti Liberális Párt (NLP) a többi politikai alakulattal, a Szociáldemokrata Pártot (SZDP) leszámítva – nyilatkozta tegnap Ludovic Orban pártelnök.

Orban kifejtette, még mindig érvényesnek tartja az NLP és más parlamenti pártok között kötött megállapodásokat, és ezeket az NLP be is tartja. Hozzátette ugyanakkor, hogy az SZDP-vel nem szándékozik tárgyalóasztalhoz ülni. A Nemzeti Liberális Párt elnöke elismerte, hogy egy esetben nem tartották be a megállapodást, éspedig az RMDSZ-szel szemben, amikor a kormány felelősségvállalással elfogadta a kétfordulós polgármester-választás törvényét. Ez azonban olyan célkitűzésük, amelyért minden adandó alkalommal ki fognak állni, és igyekezni fognak megvalósítani azt – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy egy liberális párti kormány beiktatása esetén számíthat-e az ország egy, a kétfordulós polgármester-választásra vonatkozó sürgősségi rendeletre, Orban annyit felelt: többek között. Azt nem pontosította, hogy még milyen jogszabályokra gondolt.

Ludovic Orban arról is beszélt, hogy a Florin Cîţu kijelölt miniszterelnök vezette kormány megerősítéséről döntő parlamenti szavazáskor az NLP törvényhozói jelen lesznek a teremben. Az NLP-nek az az érdeke, hogy minél szorosabb ütemterv szerint történjen meg a miniszterjelöltek meghallgatása és a beiktatási szavazás, tehát előbbit kedd-szerdára, utóbbit csütörtökre vagy hétfőre szeretné napirendre tűzni a liberális frakció – szögezte le.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-03: Közélet - :

Elszökött otthonról, megtalálták

Elszökött otthonról egy 16 éves bodzafordulói fiú.
2020-03-03: Belföld - :

Izsák Balázs üzent a felvidéki magyaroknak

Izsák Balázs szerint a felvidéki magyaroknak a hétvégén tartott szlovákiai parlamenti választásokon elszenvedett kudarca a jövő új lendületének forrása lehet.