Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Izsák Balázs üzent a felvidéki magyaroknak

2020. március 3., kedd, Belföld

Izsák Balázs szerint a felvidéki magyaroknak a hétvégén tartott szlovákiai parlamenti választásokon elszenvedett kudarca a jövő új lendületének forrása lehet.

  • Fotó: Haáz Vince
    Fotó: Haáz Vince

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke a felvidéki magyarokhoz intézett tegnapi üzenetében arra buzdított, hogy a székelyek és a felvidéki magyarok tegyék közösen sikeressé a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezést, és folytassák együtt a küzdelmet a nemzeti régiók védelmében.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban Izsák Balázs megemlítette: a polgári kezdeményezést a Felvidékről eddig 5700-an írták alá elektronikus formában. „Mennyivel jobban állnánk, ha legalább annyi aláírója lenne, mint a szombati választásokon a magyar közösséget megszólító pártokra adott szavazatok száma” – jelentette ki. Hozzátette: 9500 felvidéki aláírásra van szükség ahhoz, hogy Szlovákia is ott legyen azon hét EU-tagállam között, amelyben az aláírások száma meghaladja a küszöbértéket. A sikerhez azonban százezer felvidéki magyar aláírás kell.

„Közeledik március 10-e, a székely szabadság napja. Egy nap, amikor a szolidaritás Sepsiszentgyörgytől Dunaszerdahelyig, Marosvásárhelytől Budapestig és Pozsonyig átfogja a Kárpát-medencét. Ebben az évben e napnak van egy külön üzenete: a trianoni határoktól szétszabdalt Magyarországon egy a nemzet!” – fogalmazott a felvidéki magyarokhoz intézett üzenetében Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2350
szavazógép
2020-03-03: Belföld - :

Elkezdik a tárgyalásokat a liberálisok (Parlamenti többség)

Parlamenti többség kialakítása érdekében tárgyalásba kezd a Nemzeti Liberális Párt (NLP) a többi politikai alakulattal, a Szociáldemokrata Pártot (SZDP) leszámítva – nyilatkozta tegnap Ludovic Orban pártelnök.
2020-03-03: Belföld - :

Hírsaláta

ELHALASZTANÁ A VÁLASZTÁSOKAT A KORONAVÍRUS MIATT a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) elnöke. Tegnapi Facebook-bejegyzésben Călin Popescu-Tăriceanu azt írja: miközben a világ valamennyi országában intézkedéseket hoznak a koronavírus terjedésének fékezése érdekében, elhalasztják a nyilvános rendezvényeket, labdarúgó-mérkőzéseket, koncerteket, sőt, a július végén esedékes olimpiai játékok elhalasztását is kilátásba helyezték, „az NLP és a Cotroceni-palota vidám tudatlanjai mindent elkövetnek azért, hogy a vírus mindenhol elterjedjen”.