Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rosszul lett a fogdában

2020. március 3., kedd, Belföld

Egy bukaresti kórházba utalták be, de később visszavitték a fogdába tegnap az előzetes letartóztatásban lévő volt egészségügyi minisztert, Sorina Pinteát, aki ellen vesztegetés elfogadása miatt indult bűnvádi eljárás.

  • Fotó: realitatea.net
    Fotó: realitatea.net

A fővárosi rendőrség tegnapi közleménye szerint a bukaresti 1-es számú fogda orvosa javasolta Pintea kórházba szállítását, hogy ott megfelelő szakellátásban részesülhessen. A volt miniszter kivizsgálási kérelmében az állt, hogy korábban egy autoimmun betegséggel (idiopátiás dermatomyositis – interstitialis tüdőbetegség) diagnosztizálták, és kezelés alatt áll. A vizsgálat után Sorina Pinteát visszavitték a fogdába. 30 napos előzetes letartóztatásáról szombat este döntött a bukaresti törvényszék, miután a korrupcióellenes ügyészség rajtakapta, amint csúszópénzt fogadott el.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2350
szavazógép
2020-03-03: Belföld - :

Hírsaláta

ELHALASZTANÁ A VÁLASZTÁSOKAT A KORONAVÍRUS MIATT a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) elnöke. Tegnapi Facebook-bejegyzésben Călin Popescu-Tăriceanu azt írja: miközben a világ valamennyi országában intézkedéseket hoznak a koronavírus terjedésének fékezése érdekében, elhalasztják a nyilvános rendezvényeket, labdarúgó-mérkőzéseket, koncerteket, sőt, a július végén esedékes olimpiai játékok elhalasztását is kilátásba helyezték, „az NLP és a Cotroceni-palota vidám tudatlanjai mindent elkövetnek azért, hogy a vírus mindenhol elterjedjen”.
2020-03-03: Belföld - :

Kötelezővé tennék a védőoltást

A védőoltások kötelezővé tételéről szóló módosító javaslatot fogadott el a képviselőház egészségügyi szakbizottsága. A testület tegnap tárgyalta az oltástörvény tervezetét, amelyről döntő házként kell szavaznia a képviselőháznak.