Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kötelezővé tennék a védőoltást

2020. március 3., kedd, Belföld

A védőoltások kötelezővé tételéről szóló módosító javaslatot fogadott el a képviselőház egészségügyi szakbizottsága. A testület tegnap tárgyalta az oltástörvény tervezetét, amelyről döntő házként kell szavaznia a képviselőháznak.

  • Fotó: subiectiv.ro
    Fotó: subiectiv.ro

Az ülést követően az alsóházi szakbizottság elnöke, Florin Buicu rámutatott: a tervezet eredetileg csak az oltásokról való tájékozódás kötelezővé tételét írta elő, a tegnap elfogadott módosítás azonban már a védőoltások kötelezővé tételéről rendelkezik. Az oltások kötelezővé tételét ellenzők tiltakozására Buicu kijelentette: néhány, a szülőket érintő „védelmi mechanizmust” is bevezettek a törvénybe. Így azokban az esetekben, amikor az oltások mellékhatásaival kapcsolatos problémák jelentkeznek, az egészségügyi minisztérium állja a kezelés költségeit.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-03-03: Belföld - :

Rosszul lett a fogdában

Egy bukaresti kórházba utalták be, de később visszavitték a fogdába tegnap az előzetes letartóztatásban lévő volt egészségügyi minisztert, Sorina Pinteát, aki ellen vesztegetés elfogadása miatt indult bűnvádi eljárás.
2020-03-03: Belföld - :

Csökken a liberálisok népszerűsége

Először csökkent a tavaly novemberben kormányra került Nemzeti Liberális Párt (NLP) támogatottsága az utóbbi egy évben, a tavaly ősz óta ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párt (SZDP) megítélése pedig először javult számottevően a tavalyi európai parlamenti választások óta – állapította meg a Hotnews.ro hírportál tegnap, az IMAS közvélemény-kutató intézet friss felmérését ismertetve.