AsztaliteniszMagyar bajnoki bronzérmet szerzett Bálint Bernadett

2020. március 4., szerda, Sport

A német TuS Uentrop színeiben versenyző sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett bronzérmet nyert egyesben a magyar országos bajnokságon, amelyet a Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér, valamint a Magyar Asztalitenisz-szövetség február 28. és március 1. között rendezett Kecskeméten.

  • Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség
    Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség

A háromnapos megmérettetésen a felnőttek mellett a 13 és 21 év alatti fiatalok, parasportolók, illetve ranglistaversenyen a veterán asztaliteniszezők is ütőt ragadtak. A tornán öt kategóriában, azon belül 33 versenyszámban osztottak érmeket, a résztvevők száma pedig több mint 500 volt.

A 24 éves háromszéki sportoló idén párosban nem indult, ugyanis partnere, Nagyváradi Mercédesz sérülés miatt visszalépett, így Bálint nem védhette meg bajnoki címét, amelyet tavaly Imre Leila oldalán gyűjtött be.

A sepsiszentgyörgyi asztaliteniszező a legjobb tizenhat között Szvitacs Alexa Zsuzsa ellen diadalmaskodott, majd a negyeddöntőben Tóth Kata következett, akit ötszettes küzdelemben múlt felül. Az elődöntőben az olimpiai kvótát szerzett Madarász Dóra ellen lépett asztalhoz, a későbbi aranyérmes azonban 4–0 arányban diadalmaskodott, így Bálint Bernadett bronzérmes lett az országos bajnokságon.

A döntőbe a papírformának megfelelően az első számú esélyes Madarász és némi meglepetésre Peterman-Varga Tímea jutott be. A mérkőzés végén pedig a Lille-ben légióskodó, 26 éves Madarász Dóra 2014, 2017 és 2018 után negyedszer lett bajnok. Párosban is a Madarász Dóra, Pergel Szandra kettős volt a torna esélyese, a fináléban viszont meglepetésre Ambrus Krisztina és Tóth Kata diadalmaskodott.

„Úgy gondolom, egy elég jó versenyt tudhatok magam mögött, az elődöntőig nagyon jól ment a játék, majd Madarász Dóra ellen már nagyon nehéz volt, és vereséget szenvedtem. Jelenleg erősebb, fejben és minden más téren nagyon jónak kell lennem, hogy meg tudjam verni. Remélem, legközelebb sikerülni fog. Összességében örülök a bronzéremnek. Párosban idén nem indultam, mert a társam lesérült a verseny előtt három nappal, és már nem tudtam volna mással benevezni. Sajnálom, hogy így alakult, hiszen második kiemeltek lettünk volna” – mondta lapunknak Bálint.

A háromszéki versenyző eredményei: Szvitacs Alexa Zsuzsa (Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér)–Bálint Bernadett (TuS Uentrop) 0–4, Tóth Kata (Budapesti ERDÉRT SE)–Bálint Bernadett 1–4, Madarász Dóra (Lille Metropole)–Bálint Bernadett 4–0. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2020-03-04: Sport - :

Idegenben a Sepsi-SIC és a KSE (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Utolsó előtti köréhez érkezett a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza. Ma mindkét csoportban hétközi fordulót rendeznek: az A jelzésű hatosban a címvédő és listavezető Sepsi-SIC csapata Aradra látogat, míg a B-ben a szintén első Kézdivásárhelyi SE együttese Marosvásárhelyen lép parkettre.
2020-03-04: Sport - :

Döntőt rendeznek a Puskás Arénában (Labdarúgás, Európa-liga)

Az Európai Labdarúgó-szövetség hétfői döntése alapján 2022-ben a budapesti Puskás Arénában rendezik az Európa-liga döntőjét. A finálé tervezett napja 2022. május 18. vagy május 25.