Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A BBTE új rektora

2020. március 4., szerda, Belföld

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatói és diákképviselői Daniel David pszichológust, az egyetem jelenlegi rektorhelyettesét választották meg az egyetem rektorává a következő négy évre – közölte honlapján a tanintézet.

  • Fotó: presidency.ro
    Fotó: presidency.ro

Daniel David az ortodox teológus Ioan Chirilăval, az egyetem szenátusának elnökével versenyzett a tisztségért. Az egyetem leköszönő rektora, Ioan Aurel Pop történész kitöltötte a két mandátumát, és időközben a Román Akadémia elnökévé is megválasztották. A 47 éves Daniel David az elmúlt négy évben az intézmény kutatásért, versenyképességért és tudományos publikációiért felelős rektorhelyettese volt. Soós Anna, a magyar tagozat élére választott rektorhelyettes szerint Daniel David egyértelmű üzenetet közvetített az egyetem multikulturális jellegét adó magyar és német tagozat felé azzal, hogy – ellenjelöltjével ellentétben – magyarul és németül is közzétette programját.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-04: Belföld - :

Magyar egység Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen tartottak sajtótájékoztatót az Erdélyi Magyar Szövetség társelnökei: Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke.
2020-03-04: Belföld - :

Bővült a Digitéka

Kétszázezer oldallal és 16 újságcímmel bővült az erdélyi digitális tudománytár, a Digitéka, amelynek célja hozzáférhetővé tenni a széles közönség számára is a 19. és 20. századi erdélyi magyar sajtótermékeket és könyvkülönlegességeket.