Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bővült a Digitéka

2020. március 4., szerda, Belföld

Kétszázezer oldallal és 16 újságcímmel bővült az erdélyi digitális tudománytár, a Digitéka, amelynek célja hozzáférhetővé tenni a széles közönség számára is a 19. és 20. századi erdélyi magyar sajtótermékeket és könyvkülönlegességeket.

  • Fotó: maszol.ro
    Fotó: maszol.ro

A Digitékát 2018-ban indította az RMDSZ által alapított Iskola Alapítvány, valamint a Jakabffy Elemér Alapítvány és az MTA TK Kisebbségkutató Intézete az 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában elnevezésű program részeként. A tudománytár olyan magyar nyelvű napi- és hetilapokat, valamint folyóiratokat akar közkinccsé tenni, amelyek az erdélyi és később a romániai magyarság nyilvánosságát jelentették a 19. és a 20. század folyamán. A Digitékán ma már körülbelül 740 ezer oldalnyi tartalmat böngészhetnek a felhasználók.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2350
szavazógép
2020-03-04: Belföld - :

A BBTE új rektora

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatói és diákképviselői Daniel David pszichológust, az egyetem jelenlegi rektorhelyettesét választották meg az egyetem rektorává a következő négy évre – közölte honlapján a tanintézet.
2020-03-04: Világfigyelő - :

Lemondott az MKP elnöksége (Választási kudarc)

Lemondott a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöksége, miután a szombati parlamenti választáson nem jutott be a szlovák parlamentbe a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) néven indított közös felvidéki lista, amelynek az MKP volt a legerősebb szereplője.