Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Illegális bevándorlásÉrtékelik a magyar álláspontot

2020. március 5., csütörtök, Világfigyelő

Általános európai megközelítéssé vált az illegális bevándorlással szembeni magyar álláspont, de ha nem folytatják keményen, nagy baj lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Prágában, a visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozóján.

  • Orbán Viktor Prágában. Fotó: MTI
    Orbán Viktor Prágában. Fotó: MTI

Magyarországon 2015-ben építettük meg a kerítést és hirdettük meg azt a muszlimbevándorlás-ellenes politikát, amelyet azóta az egész európai közösség ismer, és amelyet sikeresnek is tartok – jelentette ki a kormányfő. Akkor még más szelek fújdogáltak Európában, bennünket, magyarokat is inzultáltak éppen eléggé azért, mert megvédtük a határainkat – fogalmazott. Hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint két dolgot nem csinálunk, nem panaszkodunk és nem magyarázkodunk. Tesszük a dolgunkat, és abban hiszünk, hogy a munkánk majd beszél helyettünk is – közölte. Hozzátette: ez igaz a migrációra is.

Orbán Viktor hangoztatta: azt tanácsolja mindenkinek, hogy tegyék azt, amit Magyarország már 2015-ben tett. Kiemelte: még ha sikeres is lesz Görögország kísérlete a migránsok feltartóztatására, nem szabad elfeledkezni arról a 130 ezer emberről, aki már északra van a görög határtól, és be akar jutni Európába. Miután Görögország őket már átengedte, a Görögország utáni határokon kell megállítani őket. Ezért nem szabad elfeledkezni a Macedóniának és Szerbiának nyújtandó segítségről, mert meg kell próbálni minél délebbre megállítani ezt a tömeget – mondta Orbán Viktor. Ha ez nem sikerül, akkor, mint 2015-ben, végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok, a szerb–magyar határon meg fogjuk őket állítani – tette hozzá.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-03-05: Világfigyelő - :

Állítsák meg a menekültáradatot az Európai Unió felé (Török–görög határ)

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője tegnap Ankarában arra kérte Recep Tayyip Erdoğan török elnököt, hogy ne támogassa a menekültek további mozgását az Európai Unió határai felé.
2020-03-05: Világfigyelő - :

Magyarországon is megjelent a koronavírus-fertőzés

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő is van, akit koronavírus-fertőzés miatt egészségügyi intézménybe kellett szállítani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök tegnap kora este, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.