Magyarországon is megjelent a koronavírus-fertőzés

2020. március 5., csütörtök, Világfigyelő

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő is van, akit koronavírus-fertőzés miatt egészségügyi intézménybe kellett szállítani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök tegnap kora este, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

Iráni diákokról van szó, egyelőre tünetmentesek, de a Szent László Kórházba szállították őket. Mától kezdődően a védekezés szakaszába léptek. Minden nap délben ülésezik az operatív törzs, és utána tájékoztatják a sajtót – mondta a kormányfő. Hozzátette: az operatív törzs megállapította, hogy a védekezéshez minden szükséges személyi, tárgyi és jogi feltétel, a megfelelő létszámú orvos és ápoló, eszközök és jogszabályok rendelkezésre állnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2020-03-05: Világfigyelő - :

Értékelik a magyar álláspontot (Illegális bevándorlás)

Általános európai megközelítéssé vált az illegális bevándorlással szembeni magyar álláspont, de ha nem folytatják keményen, nagy baj lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Prágában, a visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozóján.
2020-03-05: Világfigyelő - :

Tábori felszereléssel segítenek

Románia egymillió lej értékű tábori felszereléssel segíti a görög hatóságokat a migrációs válság kezelésében – jelentette be tegnap Marcel Vela belügyminiszter.