Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tábori felszereléssel segítenek

2020. március 5., csütörtök, Világfigyelő

Románia egymillió lej értékű tábori felszereléssel segíti a görög hatóságokat a migrációs válság kezelésében – jelentette be tegnap Marcel Vela belügyminiszter.

  • Marcel Vela belügyminiszter. Fotó: europa.fm
    Marcel Vela belügyminiszter. Fotó: europa.fm

Románia száz sátrat, négyszáz ágyat, matracot, hálózsákot, valamint négyszáz pár csizmát és esőköpenyt ajánlott fel állami tartalékaiból, válaszképpen az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében érkezett görög segélykérésre. A 25 tonnányi román segély szállítási költségeinek 75 százalékát az EU fedezi – tette hozzá a miniszter.

A görög kormányszóvivő tegnapi tájékoztatása szerint szombat reggeltől kedd délutánig a görög hatóságok csaknem 28 ezer embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a görög–török határt. Törökország nyugati határainak csütörtök éjszakai megnyitása óta 135 ezer migráns hagyta el az országot az Európai Unió irányába – nyilatkozta a török belügyminiszter.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 105
szavazógép
2020-03-05: Világfigyelő - :

Magyarországon is megjelent a koronavírus-fertőzés

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő is van, akit koronavírus-fertőzés miatt egészségügyi intézménybe kellett szállítani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök tegnap kora este, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.
2020-03-05: Belföld - :

Szász Jenő: Sérültek a magyar–magyar kapcsolatok

Szász Jenő, Székelyudvarhely volt polgármestere szerint a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzése körül kedden előállt helyzet hátterében olyan ügyek állnak, amelyekben a székelyföldi város új vezetése biztosan nem a magyarság érdekeit követte. Az MPP elhatárolódik a párt bejegyzését bíróságon támadó egykori tagjától.