Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Borboly Csaba válasza

2020. március 5., csütörtök, Belföld

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke cáfolta Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnökének arra vonatkozó utalásait, miszerint nem tett volna feljelentést az úzvölgyi konfliktus ügyében.

Borboly a Transindex megkeresésére elmondta: vannak olyan politikusok, akik a jelentéktelenségből úgy próbálnak láthatóvá válni, hogy keresik a magyar–magyar cirkusznak a lehetőségét. „Önmagáért beszél az, ahogyan az MPP és az EMNP Úzvölgye tekintetében nyilatkozik. Mi tesszük a dolgunkat, és hogyha Úzvölgye tekintetében valamilyen téma rossz irányba fordul, akkor fogok tájékoztatni. Egyelőre zajlanak a perek, zajlanak a kivizsgálások, és óvnék attól minden túlbuzgó politikustársat, hogy Úzvölgyét felhasználja a sajtó nyilvánossága előtt, amikor nincsenek alapos bizonyítékai, mert az mind árt az ügynek” – fogalmazott. Hozzátette, akit érdekel a téma, annak ajánlja a megyei tanács hivatalos weboldalán létrehozott, Úzvölgyéről szóló aloldalt.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-05: Belföld - :

Szász Jenő: Sérültek a magyar–magyar kapcsolatok

Szász Jenő, Székelyudvarhely volt polgármestere szerint a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzése körül kedden előállt helyzet hátterében olyan ügyek állnak, amelyekben a székelyföldi város új vezetése biztosan nem a magyarság érdekeit követte. Az MPP elhatárolódik a párt bejegyzését bíróságon támadó egykori tagjától.
2020-03-05: Belföld - :

Leonard Azamfirei marad a rektor

Harmadik rektori mandátumát kezdheti meg a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) élén Leonard Azamfirei professzor. A George Emil Palade Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetemmé átnevezett multikulturális tanintézet versenyvizsga útján választotta ki kedden az új rektorát, Leonard Azamfirei volt az egyedüli jelölt a tisztségre.