Nem ért egyet a bánásmóddal

2020. március 5., csütörtök, Belföld

Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter nem ért egyet azzal a bánásmóddal, amelyben az illetékes hatóságok Sorina Pinteát részesítették, aki orvosi ellátást kért. Costache rámutatott, méltánytalan megbilincselni beteg személyeket, akik nem jelentenek kockázatot.

  • Fotó: libertatea.ro
    Fotó: libertatea.ro

Costachét tegnap a parlamentben kérdezték meg: mi a véleménye arról, hogy Pinteát megbilincselve, rendőrautóval vitték a kórházba. „Tudom, hogy Sorina Pintea autoimmun betegségben szenved, és nekünk minden romániai páciensre egyformán kell vigyáznunk. (...) Sajnálatos, hogy megbilincselünk egy beteg embert” – válaszolta Costache. Hozzátette, beszélni fog ezzel kapcsolatban a belügyminiszterrel.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 627
szavazógép
2020-03-05: Belföld - :

Kitüntették az államfőt

A páneurópai eszme megfogalmazója, Richard Coudenhove-Kalergi tiszteletére 1978-ban alapított Coudenhove-Kalergi Európa-díjjal tüntették ki Klaus Iohnannis államfőt.
2020-03-05: Belföld - :

Nyugdíjazzák Sebastian Cucoşt

Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter tegnap bejelentette, hogy saját kérésére, illetve a belügyminisztérium orvosi bizottságának véleményét figyelembe véve tartalékállományba helyezik Sebastian Cucoş ezredest – tudósított tegnap a Főtér.ro.