Kitüntették az államfőt

2020. március 5., csütörtök, Belföld

A páneurópai eszme megfogalmazója, Richard Coudenhove-Kalergi tiszteletére 1978-ban alapított Coudenhove-Kalergi Európa-díjjal tüntették ki Klaus Iohnannis államfőt.

  • Fotó: replicahd.ro
    Fotó: replicahd.ro

Az „egységes és békés Európa projektjéhez hozzájáruló” személyiségeknek kétévente odaítélt kitüntetést tegnap adta át a bukaresti elnöki hivatalban Nikolaus liechtensteini herceg, a Coudenhove-Kalergi Európai Társaság elnöke, rámutatva, hogy Emil Constantinescu volt államfő után Iohannis a második román elnök, aki megkapja a kitüntetést. Hozzátette: Iohannis az európai egység ügyéhez való hűségével és az európai értékek támogatásával érdemelte ki a kitüntetést. A díjátadás alkalmával Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke mondott laudációt, rendkívüli politikusnak nevezve Iohannis elnököt.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 625
szavazógép
2020-03-05: Belföld - :

Hírsaláta

MEGBORUL A ROMÁN EREDET­ELMÉLET? Megtiltották a román hatóságok Alekszej Umnov-Gyenyiszov orosz kutató belépését Romániába, aki azt terjeszti, hogy a dákok a szlávok leszármazottjai – közölte kedden a G4Media.ro hírportál. Oroszország bukaresti nagykövetségének Facebook-bejegyzése szerint a szentpétervári tudóst a bukaresti repülőtérről fordították vissza.
2020-03-05: Belföld - :

Nem ért egyet a bánásmóddal

Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter nem ért egyet azzal a bánásmóddal, amelyben az illetékes hatóságok Sorina Pinteát részesítették, aki orvosi ellátást kért. Costache rámutatott, méltánytalan megbilincselni beteg személyeket, akik nem jelentenek kockázatot.