Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tovább vitáznak a feljelentésekről

2020. március 6., péntek, Belföld

Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke egy ügyészségi dokumentum alapján elképzelhetőnek tartja, hogy Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke valótlanul állította magáról, hogy hatósági panaszokat iktatott a 2019-es úzvölgyi magyarellenes incidensek nyomán – áll az MPP tegnapi közleményében. Ravasz Arnold, Csíkszentmárton falumenedzsere sértésnek és egyben támadásnak tartja az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közleményét, amelyben azt állítja az ügyészség közlésére hivatkozva, hogy a csíkszentmártoni önkormányzat nem kívánt feljelentést tenni rongálás miatt az úzvölgyi eset kapcsán.

  • Fotó: uz-volgye.ro
    Fotó: uz-volgye.ro

„Megkérem Borboly Csabát, az úzvölgyi események kapcsán fejezze be a félretájékoztatást, netán dokumentálódjon. Egy felelősségteljes vezetőtől sokkal többet vár a közösség” – vélekedett Mezei János. A moinești-i ügyészség friss elutasító válaszában tudatja, hogy minden panasztevő beadványát összevonta, illetve tételesen sorolja fel a hozzá forduló szervezeteket és magánszemélyeket. A dokumentumból azonban hiányoznak az állítólagos Borboly-féle beadványok. „Sajnálatos, hogy a megyei tanács elnöke nem állt ki a közösség mellett és nem használta a jogi eszközöket” – üzente Mezei. Hozzátette: értetlenül veszi tudomásul, hogy a csíkszentmártoni önkormányzat sem iktatott az incidenst célzó panaszt, „nem védte meg saját közösségét és javait”, holott az ügyészség célzott kérdésekkel fordult az alcsíki település vezetőihez.

Ravasz Arnold, Csíkszentmárton falumenedzsere hatalmas sértésnek és egyben támadásnak tartja az Erdélyi Magyar Néppárt keddi sajtóközleményét, amelyben az EMNP azt állítja az ügyészség közlésére hivatkozva, hogy a csíkszentmártoni önkormányzat nem kívánt feljelentést tenni rongálás miatt az úzvölgyi eset kapcsán. A falumenedzser közlése szerint az első pillanattól kezdve megtettek mindenféle jogi lépést a helyzet megoldása érdekében, megtámadták Dormánfalva összes határozatát, amely a hadi temető bekebelezéséről szólt. „Nem elfutottunk, hanem nap mint nap ott voltunk a helyszínen, illetve mindennap egyeztettünk jogászokkal, a megyei tanáccsal és minden olyan szervezettel, amely mellénk állt az ügyben. Éjjelekbe nyúló tárgyalásokat végeztünk azért, hogy egy teljes és erős dokumentációval menjünk szembe a támadásokkal. Az említett temetőrongálás után rögtön feljelentést tettünk ismeretlen tettesek ellen, összeállítottuk a feljelentést, csatoltunk minden egyes bizonyító felvételt. Ugyanakkor feljelentést tettünk a dormánfalvi polgármester ellen bizonyíték eltüntetése vádjával, hiszen másnap reggelre a kapu már az eredeti állapotába került. Kétszer voltunk kihallgatáson a feljelentések miatt” – írta a Transindexhez eljuttatott közleményében Ravasz Arnold, majd hozzátette: Úzvölgye Csíkszentmárton része, és a hadi temetőt évti­zedeken keresztül ők gondozták, és gondozni fogják a jövőben is.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-06: Belföld - :

Részben megújul a Brassó–Segesvár vasútvonal

A Román Államvasutak (CFR) aláírta tegnap a RailWorks cégtársulással azt a szerződést, amelynek értelmében 617,6 millió euróból megújul a Brassó–Apáca és Kaca–Segesvár vasútvonal – jelentette be Lucian Bode ügyvivő közlekedési miniszter.
2020-03-06: Belföld - :

Három beteg meggyógyult

A COVID-19 vírussal fertőzött hat romániai személy közül hármat gyógyultnak nyilvánítottak – közölte tegnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport.