Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Három beteg meggyógyult

2020. március 6., péntek, Belföld

A COVID-19 vírussal fertőzött hat romániai személy közül hármat gyógyultnak nyilvánítottak – közölte tegnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

  • Fotó: desteptarea.ro
    Fotó: desteptarea.ro

A tájékoztatásban emlékeztetnek, hogy a Gorj megyei férfit – akinél az országban elsőként mutatták ki az új koronavírus jelenlétét – már kiengedték a kórházból, és a 38 éves temesvári nőnél, valamint a 48 éves, szintén temesvári férfinál is negatív eredményt mutatott a legutóbbi két teszt. Utóbbiakat is gyógyultnak nyilvánították, de még nem hagyták el a kórházat. Jelenleg három koronavírus-fertőzöttet kezelnek a temesvári, kolozsvári, illetve jászvásári kórházban, állapotuk jó.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai szerint jelenleg 35-en vannak karanténban Romániában, 11 731 személyt pedig otthonukban különítettek el. Eddig 657 olyan személy biológiai mintáit vizsgálták meg, akik COVID-19 vírussal megfertőződött emberekkel léptek kapcsolatba vagy a koronavírus által sújtott régiókból érkeztek Romániába. A 657 közül 651 teszt eredménye negatív lett, vagyis az illető személyeknél nem mutatták ki a vírust.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-06: Belföld - :

Tovább vitáznak a feljelentésekről

Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke egy ügyészségi dokumentum alapján elképzelhetőnek tartja, hogy Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke valótlanul állította magáról, hogy hatósági panaszokat iktatott a 2019-es úzvölgyi magyarellenes incidensek nyomán – áll az MPP tegnapi közleményében. Ravasz Arnold, Csíkszentmárton falumenedzsere sértésnek és egyben támadásnak tartja az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közleményét, amelyben azt állítja az ügyészség közlésére hivatkozva, hogy a csíkszentmártoni önkormányzat nem kívánt feljelentést tenni rongálás miatt az úzvölgyi eset kapcsán.
2020-03-06: Belföld - :

Hírsaláta

HÍRSZERZŐK NYUGDÍJA. Az economica.net gazdasági portál háttérelemzése szerint királyul élnek azok az egykori hírszerzők, akik a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kötelékéből vonultak szolgálati nyugdíjba. A titkosszolgák nyugdíját a SRI különleges, ágazati nyugdíjpénztára kezeli, mely 2019-ben 634,14 millió lejt fizetett ki a hírszerzők nyugdíjaira, ami 2,39 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget.