Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem tartják meg a tervezett ünnepségeket

2020. március 9., hétfő, Világfigyelő

Magyarország kormánya elfogadta az operatív törzs ajánlását és lemondta a március 15-re tervezett központi ünnepséget.

  • Fotó: kormany.hu
    Fotó: kormany.hu

Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség az ország legnagyobb rendezvénye, ahová az ország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja – áll a közleményben.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is azt írta, nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél. Ezért a kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttek, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt nem tartják meg.

Az ellenzéki pártok – a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok – is úgy döntöttek, hogy a koronavírus miatt lemondják a március 15-i közös ünnepségüket.

A kormány és a főváros után a szegedi és a székesfehérvári önkormányzat is lemondta a március 15-i ünnepséget.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 98
szavazógép
2020-03-09: Belföld - :

Hírsaláta

MÉGSEM VONJA VISSZA A KITÜNTETÉST. „Klaus Iohannis egyetért Kelemen Hunornak a román nemzeti ünneppel kapcsolatos »felháborító« kijelentéseivel” – ezzel a bevezetővel közölt cikket a Cotidianul a hírhedten magyarellenes blogger, Dan Tanasă honlapján megjelent írásra alapozva.
2020-03-09: Világfigyelő - :

Az olasz miniszterelnök vesztegzár alá helyezte Lombardiát

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szombat éjjel aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, ugyanakkor további 15 észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be.