Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Illegális bevándorlásTöbb katona a határon

2020. március 10., kedd, Világfigyelő

Az osztrák hadsereg a jövőben akár 2200 katonát is rendelkezésre bocsáthat az ország határainak védelmére – jelentette be Klaudia Tanner védelmi miniszter a Mária Terézia laktanyában tett tegnapi látogatásán.

„Nem engedünk be menekülteket a határon. Tanultunk a 2015-ben elkövetett hibákból” – hangsúlyozta a néppárti tárcavezető, aki kollégájával, Karl Nehammer belügyminiszterrel kereste fel a katonai létesítményt. Hozzátette: a hadseregnek továbbra is feladata lesz a határok védelme, amiben 2015 óta 850 katona vesz részt. A tárcavezető Törökország kapcsán drámai és elítélendő zsarolási kísérletről beszélt, és arról, hogy Ankara visszaél az emberek helyzetével. Karl Nehammer elkötelezettségét fejezte ki egy erős és robusztus határvédelem mellett, s arról is beszélt, hogy a török–görög határnál kialakult helyzet nem véletlenszerűen keletkezett humanitárius válság, hanem Recep Tayyip Erdoğan török elnök próbálkozása, hogy nyomás alá helyezze Görögországot és az egész Európai Uniót. 2015 képei nem ismétlődhetnek meg – szögezte le.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1980
szavazógép
2020-03-10: Világfigyelő - :

Törökország támogatást vár a NATO-tól (Menekültáradat)

Mivel Törökország az egyetlen NATO-tagország, amely far­kasszemet néz az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, és 3,7 millió szíriai menekültnek nyújt biztos menedéket a konfliktus kezdete óta, Ankara az elszenvedett veszteségek okán konkrét támogatást vár a katonai szervezettől és minden szövetségestől – jelentette ki Recep Tayyip Erdoğan tegnap Brüsszelben.
2020-03-10: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Feladatunk önmagunkért becsületesen harcolni (Székely szabadság napja)

Minden nép annyit ér, amennyi értéket saját magából ki tud termelni – idézték Márton Áron püspök szavait kedden délelőtt Sepsiszentgyörgyön, ahol mintegy kétszázötvenen emlékeztek meg a székely szabadság napjáról a turulmadaras emlékműnél. Pénzes Lóránd, a Székely Mikó Kollégium történelem szakos tanára beszédében emlékeztetett, nekünk Székelyföldön kell boldogulnunk, „törekedjünk hát itthon szülőföldünk szeretetével, feladataink elvégzésével, nemzetiségünk helyes megélésével értékteremtővé válni”. A Sepsiszéki Székely Tanács rendezvényén felolvasták a Románia kormányához és parlamentjéhez intézett petíciót, melyben egyebek mellett követelik, hogy a közigazgatási átszervezés során Székelyföld alkosson önálló, autonóm jogkörökkel rendelkező közigazgatási és fejlesztési régiót.