Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fogyasztás és beruházások

2020. március 11., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Országos Statisztikai Intézet tegnap nyilvánosságra hozott adatai szerint éves szinten 4,1 százalékkal bővült a hazai gazdaság teljesítménye (GDP), és meghaladta az ezermilliárd lejt (1 054 milliárd).

  • Fotó: uCoz
    Fotó: uCoz

A lakossági fogyasztás ennél lényegesen magasabb bővülést ért el (5,9 százalék), ami 3,7 százalékponttal járult hozzá az általános  GDP-növekedéshez, ugyanannyival, mint a beruházások volumene. A külkereskedelmi eredmény viszont GDP-arányosan 1,7 százalékponttal csökkentette a növekedést, hiszen az import csaknem duplája volt az exportnak. Ágazati elosztásban a gazdaság csaknem minden szektora hozzájárult a GDP növekedéséhez, egyedül az ipari termelés nem, GDP-arányosan 0,3 százalékponttal fogta azt vissza.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2509
szavazógép
2020-03-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Épül a brassói reptér utasterminálja

Jövő héten kezdik a brassói nemzetközi repülőtér utastermináljának építését – jelentette be tegnap Adrian Vestea, a Brassó Megyei Tanács elnöke.
2020-03-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Elavult autópark

A gépjármű-nyilvántartó hivatal adatai szerint tavaly a járművek csaknem fele (45,72 százaléka) jelentős műszaki hibával közlekedett. A közel hetven­ezer ellenőrzés nyomán 22 447 esetben büntettek, közel 18 ezer esetben pedig bevonták a gépjármű forgalmi engedélyét.