Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elavult autópark

2020. március 11., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A gépjármű-nyilvántartó hivatal adatai szerint tavaly a járművek csaknem fele (45,72 százaléka) jelentős műszaki hibával közlekedett. A közel hetven­ezer ellenőrzés nyomán 22 447 esetben büntettek, közel 18 ezer esetben pedig bevonták a gépjármű forgalmi engedélyét.

  • Fotó: Ziarul de Iasi
    Fotó: Ziarul de Iasi

A legtöbb esetben a járművek elektromos rendszere, a fényszórók és jelzőberendezések, illetve a gumiabroncsok nem megfelelő állapota okozta a gondot. Romániában tavaly december végén 8,75 millió gépjármű volt forgalomban, ebből 6,9 millió személygépkocsi, ami éves szinten 7 százalékos növekedést jelent. A fővárosban közel másfél millió jármű volt forgalomban, ami 32 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. A gépjárművek fele (4,36 millió) 16 évesnél öregebb, a 11–15 év közötti autók száma meghaladja a 2,5 millió egységet, közel egymillió jármű 6–10 éve van forgalomban, míg a kétévesnél fiatalabb járművek száma nem éri el a 400 ezret. Ugyanakkor 4,3 millió gépkocsi benzin-, 3,9 millió pedig gázolaj-meghajtású volt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2478
szavazógép
2020-03-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Fogyasztás és beruházások

Az Országos Statisztikai Intézet tegnap nyilvánosságra hozott adatai szerint éves szinten 4,1 százalékkal bővült a hazai gazdaság teljesítménye (GDP), és meghaladta az ezermilliárd lejt (1 054 milliárd).
2020-03-11: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Felkészültünk?

Olaszország egészére vesztegzárat rendeltek el a hatóságok, lakóhelyüket csak indokolt esetben hagyhatják el az ott élők. Miközben a kórházak intenzív osztályain emberfeletti munkát végeznek orvosok, asszisztensek, a kormány a polgárok terheit könnyítő intézkedéseket próbál foganatosítani, például felfüggesztik a jelzáloghitelesek törlesztési kötelezettségeit. A hatalmas tőzsdei zuhanást látva Donald Trump amerikai elnök komoly gazdaságélénkítő csomag bejelentését helyezte kilátásba.