Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Karanténban az EP elnöke

2020. március 11., szerda, Világfigyelő

Önként 14 napos karanténba vonult az Európai Parlament (EP) elnöke – ezt maga David Sassoli jelentette be az EP honlapján közzétett nyilatkozatában tegnap.

  • Fotó: europa.eu
    Fotó: europa.eu

„Mivel az elmúlt hétvégén Olaszországban tartózkodtam, úgy döntöttem, hogy óvintézkedésként, követve az előírásokat, elnöki tisztségemet brüsszeli otthonomból gyakorlom a következő 14 napban” – fogalmazott Sassoli. * Az új típusú koronavírus az Európai Unió minden országát fenyegeti, ezért terjedésének megállítása és a helyzet kezelése mindannyiunkat érintő közös feladat – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke tegnap, a tagállami vezetők vészhelyzeti videókonferenciáját megelőzően. Kiemelte: a járvány visszaszorítása érdekében orvosi felszereléseket, gyógyszereket és ellátást kell biztosítani minden tagországban, valamint intézkedéseket kell elfogadni a negatív gazdasági és társadalmi hatások csillapítására.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 92
szavazógép
2020-03-11: Világfigyelő - :

Lezárt határok

Szlovénia az osztrák modellhez hasonlóan lezárja Olaszországgal közös határát; az intézkedés ugyanakkor nem vonatkozik az áruforgalomra – közölte Marjan Šarec ügyvezető kormányfő tegnap.
2020-03-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Bezárnak a kulturális, szabadidős intézmények

Több elővigyázatossági intézkedésről döntött a Helyi Készenléti Bizottság szerda délelőtti ülésén, így a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében március 11–22. között több intézményt, szabadidős létesítményt is bezárnak Sepsiszentgyörgyön, és óvatosságra intik az egyházakat is. Az önkormányzat tájékoztatójából kiderült: a megyeszékhelyen nincs COVID-19 vírussal fertőzött beteg, húsz személy pedig otthoni elkülönítésben tartózkodik, kéthetes megfigyelés alatt.