Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lezárt határok

2020. március 11., szerda, Világfigyelő

Szlovénia az osztrák modellhez hasonlóan lezárja Olaszországgal közös határát; az intézkedés ugyanakkor nem vonatkozik az áruforgalomra – közölte Marjan Šarec ügyvezető kormányfő tegnap.

  • Fotó: bbc.com
    Fotó: bbc.com

„Tudjuk, hogy Olaszország karantént rendelt el, de az emberek ezt figyelmen kívül hagyják, ezért itt az idő, hogy cselekedjünk” – mondta, majd hozzátette: ha meg akarják állítani a vírus terjedését, ez szükséges intézkedésnek tűnik. Nem zárják le azonban a határt a teherforgalom előtt, mert az további károkat okozna a gazdaságnak – hangsúlyozta. Ausztria tegnap megtiltotta a beutazást Olaszországból – a rendelet nem vonatkozik az osztrák állampolgárokra –, továbbá csak azok léphetik át az országhatárt, akik orvosi igazolással rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy nem fertőzöttek.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1981
szavazógép
2020-03-11: Világfigyelő - :

Kisebbségi jogokhoz kötik a támogatást

A NATO–Ukrajna tanácsülések blokkolása mindaddig fennmarad, amíg nem tudunk megállapodni az elvett kisebbségi jogok visszaadásáról – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés tegnapi ülésén.
2020-03-11: Világfigyelő - :

Karanténban az EP elnöke

Önként 14 napos karanténba vonult az Európai Parlament (EP) elnöke – ezt maga David Sassoli jelentette be az EP honlapján közzétett nyilatkozatában tegnap.