Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bírákat vett őrizetbe a szlovák rendőrség

2020. március 12., csütörtök, Világfigyelő

Több helyszínen razziázott, és 13 bírót és más foglalkozású embereket vett őrizetbe tegnap a szlovák rendőrség különleges alakulatának (NAKA) Köd nevű csoportja, amely a több súlyos bűncselekménnyel – köztük a két évvel ezelőtti újságíró-gyilkosság megrendelésével – vádolt Marián Kočner egyik bűnügyében vizsgálódik.

A Vihar fedőnevű akció részleteiről a szlovák rendőrség annyit közölt, hogy az őrizetbe vettek között a 13 bírón kívül még egy volt bírónő, egy csődgondnok, egy ügyvédnő és két további személy szerepel. Az őrizetbe vettek ellen az igazságszolgáltatás akadályozásának, illetve a bíróságok befolyásolásának alapos gyanújával indítottak eljárást. Szlovák sajtóértesülések szerint az őrizetbe vettek között van a legfelsőbb bíróság alelnöke, illetve az igazságügyi tárca egyik volt államtitkára, Monika Jankovská is. Sajtóinformációk szerint Jankovská a nagyvállalkozó Kočnerrel, annak egyik peres ügyével – egy rendkívül nagy összegű váltóhamisítással – összefüggésben váltott üzeneteket. Az őrizetbe vételeket végrehajtó rendőrségi csoport az úgynevezett Threema-ügyet vizsgálja, amelynek központi szála, hogy Kočner állítólag több közszereplővel, köztük bírákkal is kapcsolatot tartott a Threema nevű, kódolt üzenetváltást lehetővé tévő alkalmazáson keresztül.

Marián Kočner ellen a NAKA tegnap bírók megvesztegetésének gyanújával is eljárást indított. A nagyvállalkozó – aki ellen több fajsúlyos, főként gazdasági jellegű bűnügyben is eljárás folyik – a mostani eljárás tekintetében egyelőre elutasította a vallomástétel lehetőségét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1158
szavazógép
2020-03-12: Világfigyelő - :

Veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap Budapesten. Gulyás Gergely elmondta: a kormány a belügyminiszter és az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy beutazási tilalmat rendel el az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező polgárok számára.
2020-03-12: Világfigyelő - :

Az orosz alsóház elfogadta az alkotmánymódosítást

Az orosz alsóház harmadik – egyben utolsó – olvasatban is elfogadta tegnap a Vlagyimir Putyin elnök által januárban beterjesztett alkotmánymódosítási csomagot, amelyet kedden váratlanul kiegészítettek azzal, hogy eltörlik az egy személy által betölthető elnöki ciklusok számának korlátozását.