Világjárvány a koronavírus-fertőzés

2020. március 12., csütörtök, Világfigyelő

Az új típusú koronavírus-fertőzés okozta globális és európai válság erőteljes, összehangolt, közös európai választ és szolidaritást igényel – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Giuseppe Conte olasz kormányfő tegnap videomegbeszélésében.

  • Fotó: népszava.hu
    Fotó: népszava.hu

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a vezetők aláhúzták, hogy az egyes tagállamok által hozott intézkedések mindegyike hatással van az Európai Unió egészének egészségügyi állapotára, ezért a megteendő lépések összehangolása elengedhetetlen. * Az EU tagországainak vezetői keddi videokonferenciájukon a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítését biztosító, 25 milliárd euró értékű befektetési alap létrehozásában egyeztek meg, amely főként az egészségügyi rendszerek és a kisvállalkozások támogatására irányul. * Az utóbbi huszonnégy órában csaknem kétszázzal 827-re emelkedett a COVID-19 halálos áldozatainak száma Olaszországban a hatóságok tegnap esti tájékoztatója szerint, s eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma több mint kétezerrel 12 462-re nőtt. * Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Tedrosz Adamon Gebrejeszusz tegnap világjárvánnyá nyilvánította a koronavírus-fertőzést. Mint mondta, a Kínán kívül észlelt fertőzések száma 13-szorosára emelkedett az utóbbi két hétben.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2020-03-12: Világfigyelő - :

Az orosz alsóház elfogadta az alkotmánymódosítást

Az orosz alsóház harmadik – egyben utolsó – olvasatban is elfogadta tegnap a Vlagyimir Putyin elnök által januárban beterjesztett alkotmánymódosítási csomagot, amelyet kedden váratlanul kiegészítettek azzal, hogy eltörlik az egy személy által betölthető elnöki ciklusok számának korlátozását.
2020-03-12: Világfigyelő - :

Kína szakértőket küld Olaszországba

Kína szakértőket és egészségügyi felszerelést küldött Olaszországba tegnap, hogy segítséget nyújtson az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelemben.