Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ezernél több halott Olaszországban

2020. március 13., péntek, Világfigyelő

Majdnem kétszázzal, 1016-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid–19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság tegnap esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma több mint kétezerrel 15 113-ra nőtt.

A bejelentés szerint az előző napi adatokhoz képest a halottak száma 189-cel emelkedett, a diagnosztizált fertőzötteké pedig 2651-gyel. Péntek óta a napi emelkedés az akkori valamivel több mint ezerről már kétszeresére ugrott.  Több mint hatezer beteget kórházban kezelnek, tíz százalékukat intenzív osztályon. Az elhunytak 98 százaléka 68 év feletti, 68 százalékuk más betegség miatt is súlyos állapotban volt. A gyógyultak száma 1258-ra emelkedett. A legtöbb diagnosztizált fertőzöttet továbbra is Lombardia tartományban regisztrálták, 8725 személyt, valamint 744 halottat.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szerda este bejelentette, hogy újabb járványellenes óvintézkedésként egész Olaszországban bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket, a kormányfő egyúttal felszólította a magánszektort, engedje meg az alkalmazottaknak, hogy szabadságra menjenek vagy otthonról végezzék munkájukat, amennyire az lehetséges. Egyre több olasz politikus, sportoló közli, hogy pozitívnak bizonyult a tesztje. Az olasz televíziókból egymás után „tűnnek el” az újságírók, műsorvezetők, akik házi karanténra kényszerülnek.

Angelo Borrelli, a polgári védelem vezetője hangsúlyozta, hogy nemcsak a megszokott lakóhelyükről más közigazgatási egységbe távozóknak, hanem az utcán a gyalogosoknak is indokolniuk kell mozgásukat, ha a rendőrség ellenőrzi őket. Nem engedélyezett a szabadtéren, parkokban végzett testmozgás sem, ha túl sokan vannak egymás közelében. Az újabb szigorítást az ellenzéket vezető Matteo Salvini, a Liga vezetője megelégedéssel fogadta. „A kormány (végre) meghallotta az orvosok, ápolók, dolgozók, vállalkozók, polgármesterek és tartományi elnökök segélykiáltását” – írta Salvini.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1166
szavazógép
2020-03-13: Belföld - :

Szükségállapotot sürget a nép ügyvédje (Koronavírus)

A nép ügyvédje felkérte az államfőt, hogy hirdesse ki a szükségállapotot, a parlament pedig hagyja jóvá ezt az intézkedést. Az ombudsmani hivatal hangsúlyozza: „nem kérdőjelezi meg az eddig hozott, bizonyos jogok korlátozásával járó intézkedések időszerűségét, azonban ezeket az alkotmányban leszögezett, rendkívüli helyzetekre vonatkozó előírásoknak megfelelően kell végrehajtani”.
2020-03-13: Belföld - :

Karanténba került a kormány

Házi karanténba kerül a román kormány valamennyi minisztere és a kormányzó Nemzeti Liberális Párt vezető testületének és szenátusi frakciójának minden tagja, miután a párt egyik szenátorát, aki az elmúlt napokban részt vett a párt politikai döntéshozatalaiban, koronavírus-fertőzöttnek találták.