Karanténba került a kormány

2020. március 13., péntek, Belföld

Házi karanténba kerül a román kormány valamennyi minisztere és a kormányzó Nemzeti Liberális Párt vezető testületének és szenátusi frakciójának minden tagja, miután a párt egyik szenátorát, aki az elmúlt napokban részt vett a párt politikai döntéshozatalaiban, koronavírus-fertőzöttnek találták.

Ezt Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón. Elmondta: Virgil Chițac szenátor, aki pénteken koronavírus-fertőzöttnek bizonyult, részt vett a romániai kormányválság feloldásával kapcsolatos politikai egyeztetéseken, és fennáll a veszélye, hogy mások is megfertőződtek.

A miniszterelnök bejelentette: a kormány egyik protokollvillájába vonul házi karanténba, ahol minden lehetősége meglesz, hogy továbbvigye hivatalát. Arra kérte a kormány tagjait, hogy szigeteljék el magukat, és csakis telefonon, elektronikus úton lépjenek kapcsolatba egymással, munkatársaikkal. Azt is közölte, hogy mintát vesznek a kormány minden tagjától és az NLP azon politikusaitól, akik kapcsolatba kerültek fertőzött kollégájukkal, elvégzik a koronavírustesztet, és a vizsgálat eredményeit nyilvánosságra hozzák. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1500
szavazógép
2020-03-13: Világfigyelő - :

Ezernél több halott Olaszországban

Majdnem kétszázzal, 1016-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid–19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság tegnap esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma több mint kétezerrel 15 113-ra nőtt.
2020-03-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Növekvőben az otthoni megfigyelés alatt lévők száma (Koronavírus Háromszéken)

Öt háromszéki lakos karanténban van, további 195-öt pedig megfigyelés alatt tartanak otthonaikban – közölte pénteken a kormánybiztosi hivatal. Három személytől biológiai mintát vettek és a fővárosi Matei Balș Intézetbe küldték vizsgálatra, a tesztek eredménye negatívnak bizonyult.