Koronavírus HáromszékenÚjabb két eset, növekvőben a lakhelyi megfigyelés alatt lévők száma, bűnügyi eljárás indul

2020. március 13., péntek, Közélet

Négyre emelkedett a COVID-19 esetek száma Háromszéken, öt háromszéki lakos karanténban van, a rendőrség pedig bűnügyi eljárást indított nyitott két kovásznai polgár ügyében a betegség terjedése elleni védekezés megakadályozása okán.

  • Tegnap este fél hatkor érkezett a szirénázó SMURD speciális mentőautó Papolcra. Felvettek egy 16 éves lányt, majd Kovásznára siettek, ott egy idős hölgy került a kocsiba. Onnan egyenesen Kolozsvárra hajtott a különleges esetekben bevethető rohamkocsi.
    Tegnap este fél hatkor érkezett a szirénázó SMURD speciális mentőautó Papolcra. Felvettek egy 16 éves lányt, majd Kovásznára siettek, ott egy idős hölgy került a kocsiba. Onnan egyenesen Kolozsvárra hajtott a különleges esetekben bevethető rohamkocsi.

A Kovászna megyei prefektúra 17 órakor kiadott beszámolója szerint a két koronavírussal fertőzöttel kapcsolatba kerülők közül további két személynél igazolódott be a koronavírus jelenléte, így négyre emelkedik a COVID-19 esetek száma Háromszéken. Öt háromszéki lakos karanténban van, további 250-et pedig megfigyelés alatt tartanak otthonaikban. Három személytől biológiai mintát vettek és a fővárosi  Matei Balș Intézetbe küldték vizsgálatra, a tesztek eredménye negatívnak bizonyult.

A prefektúra emlékeztet, az első két fertőzött esetében a két kovásznai lakost (családtagok) kórházban kezelik. A megyei közegészségügyi hatóság és más intézmények szakemberei folytatják a járványtani vizsgálatokat, fertőtlenítéseket végeznek, várják a vizsgálatra benyújtott további minták laboratóriumi elemzésének eredményeit. Ezek függvényében további intézkedéseket foganatosítanak.

Tájékoztattak arról is, a rendőrség bűnügyi dossziét nyitott két polgár esetében a betegség terjedése elleni védekezés megakadályozása okán. Felkérik a lakosságot, segítsék az illetékesek -- rendőrség, közegészségügyi igazgatóság -- munkáját, adjanak meg minden információt a bűncselekmény körülményeinek tisztázásához azon személyek azonosításában, akikkel a gyanúsítottak kapcsolatba kerülhettek.   

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-03-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Növekvőben az otthoni megfigyelés alatt lévők száma (Koronavírus Háromszéken)

Öt háromszéki lakos karanténban van, további 195-öt pedig megfigyelés alatt tartanak otthonaikban – közölte pénteken a kormánybiztosi hivatal. Három személytől biológiai mintát vettek és a fővárosi Matei Balș Intézetbe küldték vizsgálatra, a tesztek eredménye negatívnak bizonyult.
2020-03-14: Emlékezet - :

Tamási Áron: A világ megtelik jövendővel 1. (Részlet a Hazai tükörből)

Így érkeztünk meg a negyvennyolcas új esztendőhöz, mely nemcsak nekünk és Erdély országának lett nevezetes, hanem együttvéve az egész magyar honnak, sőt a tágabb világnak is. Mutatóban kaptunk is mindjárt egy figyelemkeltő ajándékot erre az új esztendőre, mert az egyházi főtanácstól szigorú irat érkezett, mely megtiltotta mind az egész iskolának, hogy politikát tárgyaló beszédeket folytassunk, avagy efféle könyveket olvassunk.