Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyAz ügyfélfogadást is szigorítják

2020. március 14., szombat, Közélet

További szigorító, a hivatali ügyfélfogadásra vonatkozó óvintézkedéseket vezetett be tegnap Sepsiszentgyörgy önkormányzata a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Tájékoztatásuk szerint a lakótársulások képviselőit is felkérik az óvintézkedések bevezetésére, a hivatalban pedig nagymértékben lecsökkentik a közvetlen kapcsolatot igénylő ügyfélfogadást. A megyeszékhelyen tegnap kora délutánig kettőre nőtt a karanténba helyezett személyek száma, illetve 27-en vannak lakhelyi elkülönítésben.

  • A nemzeti ünnep előtt Sepsiszentgyörgy főtere. Albert Levente felvétele
    A nemzeti ünnep előtt Sepsiszentgyörgy főtere. Albert Levente felvétele

A hivatal közlése szerint azt kérik a lakótársulásoktól, hogy a közköltségfizetést ezentúl telefonos előjegyzéssel oldják meg, illetve hosszabbítsák meg az ügyfélfogadási programjukat, hogy elkerülhető legyen a torlódás, a sor.

A hivatalban az esketéseket nem tiltják be, de korlátozzák azok körét, akik részt vehetnek az eseményen. Ezek: a pár, a szülők, a testvérek, valamint a gyermekek. Ugyanakkor azt javasolják az ifjú pároknak, hogy lehetőleg a szabadban tervezzék az esketési ceremóniát, az önkormányzat díjkötelessé tette a szabadtéri szertartásokat.

Felkérnek továbbá mindenkit, hogy a hivatal ügyfélfogadó, iktatóirodáját csak a legsürgősebb esetben keressék fel. Az új rendelkezések értelmében a helyiségben csak annyi ügyfél tartózkodhat egyszerre, ahány alkalmazott, a többieknek kint kell várakozniuk.

Nem alakulhat ki torlódás a Közpénzügyi Igazgatóságon sem. A városvezetés megkereste a kormányt, hogy tolja ki a kedvezményes adófizetés határidejét az adók és illetékek törlesztésénél, mely jelenleg március 31.

A személyi nyilvántartó osztály anyakönyvi részlegén az ügyintézés kizárólag a sürgős esetekre korlátozódik.

Az önkormányzat vezetői nem tartanak személyes fogadóórákat, a lakók telefonon jelezhetik felmerülő problémáikat, de felkérnek mindenkit, hogy lehetőleg csak sürgős esetekben vegyék igénybe ezt a lehetőséget. A városvezetők mindenkinek válasszal szolgálnak, visszahívva az igénylőket. A hivatal közlése szerint Antal Árpád András polgármesterhez a 0267 311 243-as, Sztakics Éva Judit alpolgármesterhez a 0267 316 365-ös, Tóth-Birtan Csaba al­polgármesterhez a 0267 316 901-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2304
szavazógép
2020-03-14: Máról holnapra - Váry O. Péter:

Az idei március üzenete

Az idus szó valamely hónap közepét jelenti, ma már csak márciussal társítva használjuk. És március idusa számunkra piros betűs dátum: nemzeti ünnepünk napja. Amikor mindenhol e földkerekségen kokárdát tűz mellére a magyar, és ki-ki a maga módján ünnepel. Huszonkilenc esztendeig mi, erdélyi magyarok is. Azelőtt nem lehetett. Most nem szabad.
2020-03-14: Közélet - Iochom István:

Átadták a megye első okospadját (Kézdivásárhely)

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) helyi gyűjtésből megvalósított okospadot adott át csütörtökön Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren. Az építmény két padból és egy központi elektronikai egységből áll, amely tartalmaz négy-négy USB- és hálózati csatlakozót, valamint egy wifi erősítőt, esténként pedig automata megvilágítást kap.