OlaszországKözel háromezer új fertőzött egy nap alatt

2020. március 16., hétfő, Világfigyelő

Több mint 350-en haltak meg vasárnap Olaszországban, majdnem háromezerrel emelkedett a diagnosztizált betegek száma.

  • Fotó: aljazeera.com
    Fotó: aljazeera.com

Az utóbbi huszonnégy órában 368-cal 1809-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (COVID-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság tegnap esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma majdnem háromezerrel, 24 747-re nőtt. Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy ez az eddigi legmagasabb napi emelkedés az elhunytak és a fertőzöttek számában is. Az új fertőzöttek száma egy nap alatt elérte a 2853-at. A halottakból 252 a gócpontnak számító Lombardiában veszítette életét. A betegekből több mint 9 ezer házi karanténban tartózkodik, a kórházban kezeltek tíz százaléka van intenzív osztályon. Eddig több mint 124 ezer koronavírus-tesztet végeztek el. Arra az újságírói kérdésre, hogy további emelkedés várható-e, a közegészségügyi hivatal vezetője Silvio Brusaferro elmondta, a csúcsot a következő időszakban várják, és a fertőzés az egész ország területén az eddiginél is erősebben terjedhet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2020-03-16: Világfigyelő - :

Németország lezárja határait

Németország lezárja Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határát hétfő reggel 8 órától a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter tegnap este, megerősítve a döntésről szóló sajtóértesüléseket. Ugyancsak vasárnap arról is döntöttek, hogy a német–dán határt is lezárják.
2020-03-16: Világfigyelő - :

Jelentős korlátozó intézkedések Ausztriában

Jelentősen korlátozzák Ausztriában az emberek mozgását az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében: tegnap felszólították az osztrákokat, hogy vonuljanak házi karanténba, megtiltották az öt embernél népesebb összejöveteleket, és tovább korlátozták azon országok számát, amelyeknek az állampolgárai Ausztria területére léphetnek.