Rendőrségi figyelmeztetés: az orvosnak higgyünk, ne az internetnek!

2020. március 16., hétfő, Közélet

Az orvosnak higgyünk, ne az internetnek – figyelmeztet a Kovászna megyei rendőrség annak kapcsán, hogy a koronavírus-járvány kapcsán különböző álhírek terjednek az interneten.

Az intézmény példaként említ egy, a Stanford egyetem kutatóinak tulajdonított közlést, miszerint, „ha 15 percenként vizet iszunk, a vírus a gyomorba jut, s ott a savak semlegesítik, így elkerülve azt, hogy a légutakba kerüljön, és megfertőzzön”. A rendőrség nyomatékosítja: a szervezet vízellátása fontos, de mindenki testsúlyának és szükségletének megfelelő mennyiséget fogyasszon. A koronavírus-fertőzés elkerülésének legfontosabb követelménye, hogy minél kevesebbet érintkezzünk más emberekkel, valamint gyakran és alaposan mossunk kezet. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2020-03-16: Világfigyelő - :

Negatív Trump vírustesztje

Donald Trump amerikai elnök koronavírustesztje negatív lett – jelentette be a Fehér Ház szombat este. Trump korábban vendégül látta Jair Bolsonaro brazil elnököt.
2020-03-16: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Egyre többen házi karanténban (Nyugalomra int a prefektus)

Nem igazoltak újabb COVID-19 esetet Háromszéken, azonban 19 intézményes karanténban lévő személy koronavírus-fertőzöttségét egyelőre vizsgálják – közölte hétfőn 16 órai tájékoztatójában a kormánybiztosi hivatal. Orvosok követik ugyanakkor további 384 személy-- vasárnaphoz képest 27-tel több -- állapotát, mindannyian otthoni elkülönítésben vannak.