Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nyugalomra int a prefektusEgyre többen házi karanténban

2020. március 16., hétfő, Közélet

Nem igazoltak újabb COVID-19 esetet Háromszéken, azonban 19 intézményes karanténban lévő személy koronavírus-fertőzöttségét egyelőre vizsgálják – közölte hétfőn 16 órai tájékoztatójában a kormánybiztosi hivatal. Orvosok követik ugyanakkor további 384 személy-- vasárnaphoz képest 27-tel több -- állapotát, mindannyian otthoni elkülönítésben vannak.

  • Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala
    Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala

A négy koronavírussal fertőzött háromszéki polgár állapota kapcsán ismertették, mindannyiukat állandó orvosi felügyelet alatt tartják Kolozsváron, általános egészségi állapotuk jó. A prefektúra emlékeztetett arra is, mindeddig egy bűnvádi eljárás indult megyénkben a betegség terjedése elleni védekezés megakadályozása okán, a közegészségügyi igazgatóság pedig két, egyenként 20 ezer lej értékű bírságot szabott ki, miután két elkülönítésben lévő háromszéki elhagyta otthonát.

Antal Árpád polgármester hétfőn közösségi oldalán tudatta a 11 órai adatokat: Sepsiszentgyörgyön továbbra sincs igazolt koronavírus-fertőzés, intézményes karanténban 16-an, otthoni elkülönítésben pedig 26-an vannak. A városvezető ismételten felelős magatartásra buzdított, s arra, hogy aki csak teheti, maradjon otthon. Javasolta, segítsük az egyedül élő idős embereket, hívjuk fel őket, kérdezzük meg, van-e szükségük valamire.

Az államelnök által kihirdetett szükségállapotról Todor Iulian-Constantin prefektus közölte, olyan intézkedésről van szó, mely mindannyiunk érdekét szolgálja, s ezt a döntést a környező országokban is meghozták. Nyugalomra és összefogásra intett, valamint arra, hogy maradéktalanul tartsuk be a hatósági rendelkezéseket. Rámutatott, mindannyiunk együttműködése, felelős magatartása szükséges ahhoz, hogy a vírus terjedését, a megbetegedéseket megakadályozzuk. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mellőzzük a fölösleges utakat, ha nem muszáj, ne érintkezzünk másokkal, információk tekintetében pedig kizárólag a hivatalos tájékoztatókat kövessük, ne terjesszük az álhíreket, „felelőtlen emberek üzeneteit”. Leszögezte, a hatóságok időben meghozták a megfelelő intézkedéseket, bezárták a tanintézményeket, korlátozták a tömegrendezvényeket, összejövetelek szervezését, felfüggesztették az olaszországi légi járatokat.

Todor Iulian-Constantin végezetül megköszönte mindazok -- orvosok, egészségügyi dolgozók, tűzoltók, rendőrök és csendőrök -- munkáját, akik ebben a nehéz időszakban állandó szolgálatot teljesítenek, s biztosította őket arról, mindent megtesz annak érdekében, hogy rendelkezésükre álljanak a szükséges erőforrások.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1898
szavazógép
2020-03-16: Közélet - :

Rendőrségi figyelmeztetés: az orvosnak higgyünk, ne az internetnek!

Az orvosnak higgyünk, ne az internetnek – figyelmeztet a Kovászna megyei rendőrség annak kapcsán, hogy a koronavírus-járvány kapcsán különböző álhírek terjednek az interneten.
2020-03-17: Gazdakör - Bokor Gábor:

Az agráriumot is érinti a koronavírus-járvány

A mezőgazdászokat is érintik a COVID–19 vírus terjedése okán életbe léptetett korlátozások. Egyes fontos agrárhivataloknál az ügyfélfogadás idejének korlátozását rendelték el. Egyelőre az állattenyésztésben foglalkoztatottak is óvakodnak a munkavállalástól, de több állattenyésztő mondja: idén nem lesz gond az esztenák, nyári tehéntáborok személyzetével, hiszen egyre többen jönnek haza külföldi munkáról, s a járvány miatt a megélhetésért muszáj lesz itthon dolgozniuk.