Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

ElismerésKossuth-díjat kapott a Puskás Aréna főtervezője

2020. március 17., kedd, Sport

Kossuth-díjjal tüntették ki Skardelli Györgyöt, a Puskás Aréna és a Papp László Budapest Sportaréna főtervezőjét. A hivatalos ünnepi díjátadó a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

  • Fotó: Szabó Miklós
    Fotó: Szabó Miklós

Az Ybl Miklós-díjas építész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja részére a művészi pályafutása során létrehozott, Magyarország számára kivételesen értékes, a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az esztétikumot tökéletesen ötvöző, a múltból átemelt és a kortárs építészeti értékeket összhangba hozó, a városkép egységét és sajátos jegyeit mindig szem előtt tartó tervezői-alkotói életműve elismeréseként kapta meg a díjat az indoklás szerint.

A 64 éves – 2009-ben Prima Primissima díjas – Skardelli György 1980-ban szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, azóta a Középület-tervező Vállalat tagja, 1990 óta stúdióvezető. A kőszegi SOS Gyermekfalu, a Gandhi Alapítványi Gimnázium és tornacsarnok, a Knorr-Bremse Kutatóközpont, a pannonhalmi bencés főapátság fogadó épülete, valamint több magyar nagykövetség épületének tervezője, a Papp László Sportaréna koncepcióalkotó vezető tervezője.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2020-03-17: Magazin - :

Tom Hanks és felesége vírustesztje pozitív

A hollywoodi sztár, Tom Hanks és szintén színész felesége, Rita Wilson koronavírustesztje pozitív lett, mindketten karanténba kerültek – ezt maga Hanks közölte az Instagramon.
2020-03-17: Sport - :

Az Eb halasztását kéri az olasz szövetség (Labdarúgás)

A koronavírus-járvány miatt a nyári Európa-bajnokság halasztását kéri az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) az olasz szövetség (FIGC), abban a reményben, hogy így be tudják fejezni a jelenleg szünetelő bajnoki idényt.