Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásAz Eb halasztását kéri az olasz szövetség

2020. március 17., kedd, Sport

A koronavírus-járvány miatt a nyári Európa-bajnokság halasztását kéri az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) az olasz szövetség (FIGC), abban a reményben, hogy így be tudják fejezni a jelenleg szünetelő bajnoki idényt.

  • Fotó: Román Labdarúgó-Szövetség
    Fotó: Román Labdarúgó-Szövetség

„Megpróbáljuk befejezni a bajnokságot, ez lenne sportszerű és korrekt a klubok rengeteg befektetése és áldozata után” – jelentette be vasárnap Gabriele Gravina, az FIGC elnöke. A Serie A küzdelmei március 9-én a 26. fordulóval megszakadtak. Arról, hogy befejezik a bajnokságot vagy sem, hétfőn határoz az FIGC.

Az FIGC korábban azt közölte: ha lehet folytatni az olasz élvonalbeli bajnokságot, akkor rájátszás dönthet a bajnoki címről, mivel arra már szinte biztosan nem lesz lehetőség, hogy az összes elmaradó mérkőzést pótolják. Ezúttal azonban Gravina reményét fejezte ki, hogy június 30-ig kitolhatják az idényt, amennyiben az UEFA az Európa-bajnokság halasztása mellett határoz.

A kontinensviadal a tervek szerint június 12-én kezdődik Rómában, a július 12-ig tartó tornát 12 városban, köztük Budapesten és Bukarestben rendeznék. Az UEFA egy hete cáfolta az Eb halasztásáról szóló sajtóhíreket, és hozzáfűzte: „a tervezett menetrendet nem kell módosítani”. Az európai szövetség ma tart egyeztetést a nemzetközi sorozatokról és az Eb-ről.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2020-03-17: Sport - :

Kossuth-díjat kapott a Puskás Aréna főtervezője (Elismerés)

Kossuth-díjjal tüntették ki Skardelli Györgyöt, a Puskás Aréna és a Papp László Budapest Sportaréna főtervezőjét. A hivatalos ünnepi díjátadó a koronavírus-járvány miatt elmaradt.
2020-03-17: Sport - :

Brit atléták az olimpia elhalasztását szorgalmazzák (Tokió, 2020)

A nemzetközi szövetség és a japán szervezők biztosak benne, hogy meg tudják rendezni a június 24-én kezdődő olimpiát, a sportolók azonban jelenleg még abban sem biztosak, hogy a kvalifikációra fel tudnak készülni.