Tovább romlott az MSZP és a kormány megítélése

2007. július 14., szombat, Világfigyelő
Tovább romlott az MSZP és a kormány megítélése, a szocialista párt támogatottsága 20 százalék alatti — derül ki a Századvég és a Forsense július 3. és 10. között végzett telefonos vizsgálatából.

A Fidesz és az MSZP támogatottsága közötti különbség tovább nőtt júliusban: a legnagyobb ellenzéki pártra az összes megkérdezett 30 százaléka szavazna, míg a szocialistákra 17 százalék. A biztos szavazók 56 százaléka állítja, hogy a Fideszre szavazna, 31 százalékuk pedig az MSZP-t támogatná. Az összes megkérdezett négy százaléka voksolna a demokrata fórumra, míg az SZDSZ-re két százalék, az előbbi a biztos szavazók körében átlépi a parlamenti küszöböt (hat százalék), míg az utóbbi elmarad attól (négy százalék). A kutatás szerint Orbán Viktort a válaszadók relatív többsége alkalmasabbnak tartja a kormányfői posztra a jelenlegi miniszterelnöknél, támogatottsága hét százalékpontot nőtt június óta, a Gyurcsány Ferencé pedig két pontot csökkent.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2007-07-14: Világfigyelő - Magyari Lajos:

A ,,nyelvész" közbeszól... (Jegyzet)

Magyarország — Gyurcsány Ferenc fölötte ,,áldásos" ténykedése, az SZDSZ-es gnómok uralgása nyomán — a röhej országává válik.
2007-07-14: Világfigyelő - x:

Almunia és az adatmágia

Becsey Zsolt néppárti európai parlamenti képviselő szerint Magyarországon és Gö­rögországban a korábbi években választásokat is befolyásoló gazdaságpolitikai és adatmágia folyt, s Joaquín Almunia gazdasági EU-biztos ezeknek adott hitelt, eltekintve a piac és a Nemzeti Bank pontos előrejelzéseitől.