Ma egy macska. Holnap egy ember?

2020. március 20., péntek, Nyílttér

Kedden, 2020. március 17-én 10.40-kor Sepsibodokon szemtanúja voltam annak, ahogy elgázolták macskámat, és szemrebbenés nélkül továbbhajtottak, mintha semmi sem történt volna. Mindezt azért, mert úgy kell hajtani, mint az őrült.

Bele sem merek gondolni, mi történhetett volna, ha akkor az út szélén egy ember vagy – ne adj Isten – egy kisgyermek van. Olyan nehéz betartani bár az 50 km/órás sebességet egy faluban, ahol a tábla 15 méterrel előbb 30 km/órára kötelez?

Miért kell 80–90 km/órával hajtani egy zsáktelepülésen, községi úton, lakott területen?

Pont most, amikor vészhelyzet van, és különösképpen kellene figyeljünk egymás biztonságára.

Persze ez csak egy macska… Egy macska? A macska pedig még egy féknyomot sem érdemel… Macskákat megkötni vagy zárva tartani nem lehet, törvény bünteti. Aki megengedett sebesség felett száguld lakott területen, annak nincs is esélye elkerülni a szerencsétlenséget.

Sajnos nem ez volt az első eset ezen az útszakaszon – gázoltak már el öreg nénit a járdán, kutyát, macskát –, és nem is ez lesz az utolsó, ha ez így megy tovább…

Demeter Dávid, Sepsibodok

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2020-03-20: Nyílttér - Puskás Attila:

Találkozásaim a kommunizmussal 9.

1. VESZÉLYES SZOLGÁLAT. A felszínen minden csendes volt, és a rendszerhez igazodó hallgatás – valójában a túlélés látszatmegalkuvása – uralta Románia közéletét. De ez csak a felszín volt, az emberek elméjében és lelkében a „gonosz” elutasítása és a jó szolgálata munkálkodott.
2020-03-20: Nyílttér - :

Az utca hangja

Özv. OROSZ TERÉZ, Sepsiszentgyörgy. A Profi üzletben többször is előfordult, hogy nem adtak vissza aprópénzt vásárláskor. Legutóbb szóvá tettem ezt a pénztárosnak, és még ő volt felháborodva, még ő mondta, hogy miért szemtelen a néni, hogy nem szégyellek 3 banit visszakérni. Hát előfordul, hogy ott hagyom, de olyan is volt, hogy 10 banit sem adtak vissza az előttem levő férfinak.