Az utca hangja

2020. március 20., péntek, Nyílttér

Özv. OROSZ TERÉZ, Sepsiszentgyörgy. A Profi üzletben többször is előfordult, hogy nem adtak vissza aprópénzt vásárláskor. Legutóbb szóvá tettem ezt a pénztárosnak, és még ő volt felháborodva, még ő mondta, hogy miért szemtelen a néni, hogy nem szégyellek 3 banit visszakérni. Hát előfordul, hogy ott hagyom, de olyan is volt, hogy 10 banit sem adtak vissza az előttem levő férfinak.

  • Fotó: NovaTv
    Fotó: NovaTv

Nem az összeg bánt, habár azért a pénzért is én dolgoztam meg, de már az is sértő, hogy egy fiatal nő így beszél egy idős hölggyel, és hogy ilyen szemérmetlenül visszaél a helyzetével. Neki a sok kicsi sokra megy, de a mások kárára, és ez egy idő után nagyon bosszantó, főként, ha még meg is alázzák mellé a vevőt. Régebb volt panaszkönyv minden üzletben, de már rég nincs, ezért fordultam az újsághoz.

MOLNÁR FERENC, Sepsiszentgyörgy. Olvasom, hogy a koronavírus miatt sokan tartózkodnak házi elkülönítésben Kovászna megyében. Gondolom, ezekre a fertőzésgyanús emberekre senki sem ügyel fel, saját felelősségvállalási képességükre van bízva, hogy betartják-e a szabályokat vagy nem. Szerintem hasznos lenne, ha a hatóságok közölnék ezen elkülönítettek lakhelyét, hogy a közeli szomszédság jobban odafigyelhessen, kikkel érintkezik. Lehet, hogy a szomszédomban is van egy elkülönített személy, talán találkozom is vele, mert nem tartja be a kijárási tilalmat! Lehet, hogy tünetmentes, már vírushordozó, és átadja nekem, én pedig gyanútlanul továbbadom. Azzal, hogy büntetéseket helyezünk kilátásba a karantén és az elkülönítés megszegése miatt, semmit sem érünk el! Nem megbélyegezni akarok senkit, de most krízishelyzet van, és akarunk, nem akarunk, ehhez kell igazítani az életünket. 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2020-03-20: Nyílttér - :

Ma egy macska. Holnap egy ember?

Kedden, 2020. március 17-én 10.40-kor Sepsibodokon szemtanúja voltam annak, ahogy elgázolták macskámat, és szemrebbenés nélkül továbbhajtottak, mintha semmi sem történt volna. Mindezt azért, mert úgy kell hajtani, mint az őrült.
2020-03-20: Belföld - :

Szigorúbb büntetések

Szigorítják a fertőző betegségek leküzdésének meghiúsításáért, illetve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis nyilatkozatért kiszabható büntetéseket – jelentette be Ludovic Orban kormányfő. Az intézkedés a büntető törvénykönyvet (Btk.) módosítja. Eközben egyre többen térnek haza a külföldön élő romániaiak közül, csak tegnap több mint tízezren utaztak át a magyarországi humanitárius folyosón. Klaus Iohannis államfő arra kérte a más országokban élő honfitársait, húsvétra ne jöjjenek haza.