Az utca hangja

2020. március 20., péntek, Nyílttér

Özv. OROSZ TERÉZ, Sepsiszentgyörgy. A Profi üzletben többször is előfordult, hogy nem adtak vissza aprópénzt vásárláskor. Legutóbb szóvá tettem ezt a pénztárosnak, és még ő volt felháborodva, még ő mondta, hogy miért szemtelen a néni, hogy nem szégyellek 3 banit visszakérni. Hát előfordul, hogy ott hagyom, de olyan is volt, hogy 10 banit sem adtak vissza az előttem levő férfinak.

  • Fotó: NovaTv
    Fotó: NovaTv

Nem az összeg bánt, habár azért a pénzért is én dolgoztam meg, de már az is sértő, hogy egy fiatal nő így beszél egy idős hölggyel, és hogy ilyen szemérmetlenül visszaél a helyzetével. Neki a sok kicsi sokra megy, de a mások kárára, és ez egy idő után nagyon bosszantó, főként, ha még meg is alázzák mellé a vevőt. Régebb volt panaszkönyv minden üzletben, de már rég nincs, ezért fordultam az újsághoz.

MOLNÁR FERENC, Sepsiszentgyörgy. Olvasom, hogy a koronavírus miatt sokan tartózkodnak házi elkülönítésben Kovászna megyében. Gondolom, ezekre a fertőzésgyanús emberekre senki sem ügyel fel, saját felelősségvállalási képességükre van bízva, hogy betartják-e a szabályokat vagy nem. Szerintem hasznos lenne, ha a hatóságok közölnék ezen elkülönítettek lakhelyét, hogy a közeli szomszédság jobban odafigyelhessen, kikkel érintkezik. Lehet, hogy a szomszédomban is van egy elkülönített személy, talán találkozom is vele, mert nem tartja be a kijárási tilalmat! Lehet, hogy tünetmentes, már vírushordozó, és átadja nekem, én pedig gyanútlanul továbbadom. Azzal, hogy büntetéseket helyezünk kilátásba a karantén és az elkülönítés megszegése miatt, semmit sem érünk el! Nem megbélyegezni akarok senkit, de most krízishelyzet van, és akarunk, nem akarunk, ehhez kell igazítani az életünket. 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1023
szavazógép
2020-03-20: Nyílttér - :

Ma egy macska. Holnap egy ember?

Kedden, 2020. március 17-én 10.40-kor Sepsibodokon szemtanúja voltam annak, ahogy elgázolták macskámat, és szemrebbenés nélkül továbbhajtottak, mintha semmi sem történt volna. Mindezt azért, mert úgy kell hajtani, mint az őrült.
2020-03-20: Belföld - :

Szigorúbb büntetések

Szigorítják a fertőző betegségek leküzdésének meghiúsításáért, illetve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis nyilatkozatért kiszabható büntetéseket – jelentette be Ludovic Orban kormányfő. Az intézkedés a büntető törvénykönyvet (Btk.) módosítja. Eközben egyre többen térnek haza a külföldön élő romániaiak közül, csak tegnap több mint tízezren utaztak át a magyarországi humanitárius folyosón. Klaus Iohannis államfő arra kérte a más országokban élő honfitársait, húsvétra ne jöjjenek haza.