Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásA török bajnokságot is felfüggesztették

2020. március 21., szombat, Sport

Bár Törökországban még szerdán úgy tervezték, folytatódik a labdarúgó-bajnokság, az ifjúsági és sportminiszter csütörtöki bejelentése után erre már nem kerülhet sor. Mehmet Kasapoglu a török kormányzat rendkívüli intézkedéseinek részeként betiltotta a sporttevékenységet, amíg a koronavírus-járvány lecseng.

  • John Obi Mikel (12) a koronavírus miatt nem akart jatszani
    John Obi Mikel (12) a koronavírus miatt nem akart jatszani

Ukrajnában kedden állt meg az élvonalbeli labdarúgás, így a jelenleg is zajló, az Európai Labdarúgó-szövetség égisze alá tartozó bajnokságok közül a török maradt egyedüliként aktív. Az elmúlt napokban már több futballista is a sajtóban kritizálta a klubokat és a szövetséget, amiért nem függesztették fel már régebben a mérkőzéseket, sőt, a korábbi Chelsea-játékos, John Obi Mikel fel is bontotta a szerződését a listavezető Trabzonspor csapatával, hogy a családjával lehessen.

A sportminiszter mostani bejelentése nemcsak a labdarúgásra vonatkozik. A helyi kosárlabda- és röplabdaszövetség elnökével is egyeztetett, mielőtt meghozták a határozatot. Az országban minden profi sporttevékenységet felfüggesztettek, az edzésekkel is leállnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a bajnokságok mikor indulhatnak újra. A helyzet iróniája, hogy a török bajnokság épp akkor áll le, amikor a fehérorosz elindul.
 

Áprilisban sem rendeznek mérkőzéseket

Az Angol Labdarúgó-szövetség csütörtöki ülésén eldőlt, hogy a koronavírus-járvány folyamatos terjedése miatt az elit futballt április 30-ig felfüggesztik az Egyesült Királyságban. Az angol Premier League, az EFL, a női Szuper Liga és női bajnokság mellett Skóciában, Walesben és Észak-Írországban sem rendeznek mérkőzéseket májusig. Az FA arról is megállapodott, hogy a jelenlegi szezon határozatlan időre meghosszabbítható, amire azáltal nyílt lehetőség, hogy az UEFA egy évvel elhalasztotta a 2020 nyarára tervezett Európa-bajnokságot.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2331
szavazógép
2020-03-21: Sport - :

Megérkezett Japánba az olimpiai láng (Olimpia)

Péntek reggel megérkezett Japánba az olimpiai láng. A szervezőbizottság tagjai csütörtökön vették át Görögországban a lángot, melyet múlt csütörtökön, a hagyományoknak megfelelően, Olümpiában gyújtottak meg.
2020-03-21: Sport - :

Idén nem lesz Monacói Nagydíj (Forma–1)

A csütörtökön a koronavírus-járvány miatt elhalasztott három futam közül a monacói versenyhétvégére egyáltalán nem kerül sor idén – közölték a szervezők.A Forma–1 szervezői korábban arról számoltak be, hogy a május 24-re tervezett verseny mellett a május 3-i hollandiai és a május 10-i spanyolországi viadalt is egy későbbi időpontban rendezik, amiről a helyi szervezőkkel egyeztetnek.