Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

OlimpiaMegérkezett Japánba az olimpiai láng

2020. március 21., szombat, Sport

Péntek reggel megérkezett Japánba az olimpiai láng. A szervezőbizottság tagjai csütörtökön vették át Görögországban a lángot, melyet múlt csütörtökön, a hagyományoknak megfelelően, Olümpiában gyújtottak meg.

  • Fotó: Facebook / Tokyo 2020
    Fotó: Facebook / Tokyo 2020

A lángot szerény, visszafogott ünnepség keretében, kis létszámú csoport fogadta a japán légierő Tokiótól 250 kilométerre északra fekvő macusimai bázisán. A speciális tartóban szállított lángot a gépben a távol-keleti szigetország két legendás sportolója, a női birkózás háromszoros olimpiai bajnoka, Josida Szaori és a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes cselgáncsozó, Nomura Tadahiro vette át, majd a repülő ajtajában átadták a szervezőbizottság elnökének, Mori Josirónak.

Noha a világjárvány miatt már több neves sportoló is kérte a játékok elhalasztását, a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyelőre tartja magát a július 24-i rajthoz, ami előtt a láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg a hagyományos lángváltó keretében.

A vírus hatására nem változtatták meg a lángfutás útvonalát, és nézők is jelen lehetnek az utcákon a jelkép elhaladásakor, a szakaszok elejére és végére tervezett ünnepségek viszont elmaradnak. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2327
szavazógép
2020-03-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-03-21: Sport - :

A török bajnokságot is felfüggesztették (Labdarúgás)

Bár Törökországban még szerdán úgy tervezték, folytatódik a labdarúgó-bajnokság, az ifjúsági és sportminiszter csütörtöki bejelentése után erre már nem kerülhet sor. Mehmet Kasapoglu a török kormányzat rendkívüli intézkedéseinek részeként betiltotta a sporttevékenységet, amíg a koronavírus-járvány lecseng.