Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

HáromszékKözel másfélezren otthoni karanténban

2020. március 22., vasárnap, Közélet

Jelentősen megnőtt a lakhelyükön elkülönített, megfigyelés alatt lévő háromszékiek száma, a kormánybiztosi hivatal szombat esti, fél 11-kor kiadott közleménye szerint Kovászna megyében 1343 hasonló esetet tartanak nyilván. A karanténban lévők száma elérte a 34-et, újabb igazolt COVID-19 fertőzésről nem tájékoztattak.

  • Fotó: Pixabay.com
    Fotó: Pixabay.com

A koronavírus-járvány okozta helyzet hatékony kezelése érdekében újabb tennivalókról egyeztetett szombaton Iulian Todor prefektus a megyei kórház menedzserével, András-Nagy Róberttel. A csendőrség, rendőrség és a helyi rendőrség csapatai folyamatosan felügyelik, felkeresik a lakhelyükön elkülönítetteket megyeszerte, ellenőrzik a szükségállapothoz kapcsolódó rendelkezések betartását. A hatóságok továbbra is arra figyelmeztetnek, csak rövid időre, valóban sürgős esetre hagyjuk el lakhelyünket, kerüljük a tömeget, tartsunk 1,5 méteres távolságot másoktól. Emlékeztetnek arra is, amennyiben valakinek orvosi ellátásra lenne szüksége, előbb telefonáljon a családorvosának, hogy útbaigazítsák, vizsgálatát betervezzék.

A kormánybiztosi hivatal közleménye végén megköszönte a HS Timber Productions társaság rétyi üzemének vezetősége – Adrian Radu és Andrei Zaharia – által biztosított támogatást: az ötezer euró értékű adománnyal (védőfelszerelésekkel és a biológiai próbák begyűjtéséhez szükséges javakkal) a megyei közegészségügyi igazgatóság működését segítik.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 106
szavazógép
2020-03-21: Belföld - :

Részleges kijárási tilalom

Este 10 és reggel hat óra között korlátozzák a kijárást az országban, bezárják a plázákat, a fogorvosi rendelőket, külföldiek pedig vasárnap este 22 órától nem léphetnek be Romániába – többek között ezeket az új intézkedéseket jelentette be szombat este Marcel Vela belügyminiszter.
2020-03-22: Közélet - :

Erőszakos betörés Szentivánlaborfalván

Rájár a rúd Uzon községre: miután pénteken hajnalban robbantással fosztottak ki egy pénzkibocsátó bankautomatát a községközpontban (az idegen tetteseket a helyszínen elkapták), szombaton este a szomszédos településről, Szentivánlaborfalváról jelentettek betörést.