Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elhalasztották a budapesti vizes Európa-bajnokságot

2020. március 23., hétfő, Sport

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a budapesti kontinensviadalt. A LEN közleménye szerint az úszók, szinkronúszók, nyílt vízi úszók és műugrók május 11–24-re tervezett versenyét augusztus 17. és 30. között rendeznék meg.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Paolo Barelli, a LEN elnöke jelezte, a magyarországi szervezőkkel megállapodtak, május végén, június elején tárgyalnak arról, hogy az új időpontban sor kerülhet vagy sem az eseményre.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Budapest továbbra is elkötelezett az Európa-bajnokság mellett, a kontinensviadal – amelyet 1926-ban éppen a magyar fővárosban rendeztek meg először – minden szezon egyik csúcspontja.

Hozzátette, türelmesnek kell lenni, és fontos, hogy az európai helyzet rendeződjön, ugyanis az Eb elképzelhetetlen szurkolók nélkül, akik rendre megtöltik a Duna Arénát, az általuk létrehozott varázslatos légkör pedig a védjegye lett a budapesti versenyeknek.

Szabó Tünde megjegyezte, a vizes sportok képviselőit rendkívül komolyan sújtotta a koronavírus-járvány, ugyanis a korlátozott medencehasználat miatt nem tudnak megfelelően felkészülni.

„Nem volt kérdés, hogy el kell halasztani az Európa-bajnokságot, és azt gondolom, ez egy nagyon helyes döntés volt, hiszen több mint tizenötezer ember érkezett volna a kontinens ötvenhat országából. Nem lehet veszélyeztetni senkinek az egészségét” – nyilatkozta a Kossuth rádiónak a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor.

Hozzátette, amennyiben az olimpiát megrendezik, akkor is sor kerülhet az Európa-bajnokságra, ugyanakkor kicsit elhamarkodottnak tartja az új időpont pontos megjelölését, mivel az európai helyzetnek először rendeződnie kell. A versenyzőkkel kapcsolatban megjegyezte, megvannak a tervek arra, hogy a válogatott úszók milyen körülmények között és hogyan folytathatják felkészülésüket, amelynek célja továbbra is a tokiói szereplés.

A korábban az eseményre jegyet váltott belépők az új menetrend szerint lesznek érvényesek, így például az eredetileg a május 16-i úszódöntőkre szóló jegyek a módosított időpont hatodik versenynapjának úszódöntőire, ugyanazon versenyszámokra, ugyanazon szektorba, sorba és székszámra lesznek felhasználhatóak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2020-03-23: Sport - Miska Brigitta:

Reménytelennek tűnik a májusi folytatás (Labdarúgás)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a román labdarúgók szakszervezete (AFAN) úgy véli, a bajnokságok – köztük az élvonalbeli is – a legvalószínűbb forgatókönyv szerint leghamarabb csak május 16-án folytatódhatnak, viszont a pesszimistább eshetőség szerint a csapatok csak júniusban léphetnének ismét pályára.
2020-03-23: Sport - Miska Brigitta:

Mérkőzéseken igyekszik meghálálni Leo Grozavu vezetőedző bizalmát (Labdarúgás)

A pottyondi születésű Csiszer Balázs története inspiráló és tanulságos lehet a labdarúgó-karrierre áhítozó gyermekek számára, ugyanis a Sepsi OSK 21 éves játékosa küzdelmes éveket tudhat maga mögött. Ha az időjárás kedvezett, gyermekként kerékpárral járt edzésre, Pottyondról mintegy 25 kilométert tekert, a tréning után pedig ugyanez a táv várt rá hazafelé. A jobbhátvéd az FK Csíkszereda korosztályos csapataiban tanulta a labdarúgást, majd fiatalon bemutatkozott a harmadosztályban. A 2018–2019. évi szezonban a magyar másodosztályban szereplő Kaposvári Rákóczi FC, majd a marosvásárhelyi Csizmadia Csaba irányította Budafoki MTE együttesében is szerepelt. Tavaly nyáron a hazatérés mellett döntött, végül Sepsiszentgyörgyre vezetett az útja. December 4-én a bajnok Kolozsvári CFR ellen 1–0 arányban elveszített találkozón debütált a román élvonalban, 6 percet kapott Leo Grozavu vezetőedzőtől, azóta pedig további 5 mérkőzésen lépett pályára, és ebből négyszer kezdőként játszotta végig a találkozókat.